LIBER-blog public românesc!

29 martie, 2008

Rusii deja vad R.Moldova unita cu Romania

                                                                        rusii-ne-vad-deja-uniti.jpg 

Rusii deja ne vad uniți cu Romania, ca dovada priviți la aceasta harta minunata,publicata pe site-ul rus RiaNovosti .E un semn J

             sursa  http://en.rian.ru/russia/20080329/102499156.html

28 comentarii »

  1. am vrea noi, dar nu cred ca se va intampla curand.

    Comentariu de arianath — 30 martie, 2008 @ 14:04

  2. Ah, cred că nici nu au observat că harta e greşită atât de neimportanţi sântem pentru ei 🙂 .

    Comentariu de persida — 30 martie, 2008 @ 14:16

  3. La com.2 Gresesti ,suntem prea importanti pentru ei,daca era invers demult se carabaneau .Se tin cu dintii si ghiarele de pamantul nostru,mancaiar … 😀

    Comentariu de Alex — 30 martie, 2008 @ 16:37

  4. Trebuie sa cerem si sudul Basarabiei asa cum ne-au luat in ’40 tot asa sa ne dea tot pamintul, dar nu sa il dea cadou ucrainenilor. Rusii astia au sa piarda si inca foarte curind. Pericolul mare este ca sa apara probleme in federatia lor, pentru ca nu au ei asa atitudine dictatoriala doar fata de noi cei din Moldova, dar si fata de proprii cetateni. Nu au sa ii mai rabde saracia in care ii tin, pentru ca bunastare este putin la Moscova si in alte orase mai importante, dar in rest jale peste tot ca si la noi. Daca au sa se revolte, atunci o sa apara reactie in lant si Rusia se va scinda forever!

    Comentariu de socolenco — 30 martie, 2008 @ 17:34

  5. Filat tot vrea asta ❓ 🙂

    Comentariu de Alex — 30 martie, 2008 @ 18:37

  6. Eu spun ce cred eu, de unde sa stiu eu ce vrea Filat? Vad doar ca vrea sa faca ceva si nu umbla ca Rosca doar cu criticatul, ca asa facea si in 2001-2002 si asa face si acum 2007-2008. Filat macar nu cauta nod in papura ca el. Iata asta imi place la Filat, dar deja ca a furat ori mai stiu eu ce, asta va stabili judecata.

    Comentariu de socolenco — 30 martie, 2008 @ 21:07

  7. Te-am intrebat asa ,pentru ca majoritatea oamenilor ii voteaza si-i sustin pe acei care sunt conform intereselor,idealurilor proprii.Eu personal niciodata nu sustin pe acei care au cu totul alte scopuri,viziuni fata de a mele.

    Comentariu de Alex — 30 martie, 2008 @ 21:19

  8. nu stiu daca e un semn…dar cert e ca e ciudat 😀

    Comentariu de dave — 1 aprilie, 2008 @ 12:00

  9. Ei- s-au impacat deja cu gandul,numai noi nu stiu de ce tragem de timp 🙂 Probabil din cauza nostalgiei a unora dintre noi …

    Comentariu de Alex — 1 aprilie, 2008 @ 13:57

  10. учите матчасть, умники…

    Comentariu de KiLL — 4 aprilie, 2008 @ 13:42

  11. Incepe tu,invatand romana,asa ve-i da dovada de respect fata de poporul pe pamantul caruia pasesti 😉

    Comentariu de Alex — 4 aprilie, 2008 @ 19:38

  12. romania unita cu moldova ce vis . am putea sa avem 2 capitale bucuresti si chisinau :))

    Comentariu de madalin — 21 septembrie, 2008 @ 22:12

  13. E un vis care se apropie de realitate Madaline 🙂 Si n-avem nevoie de 2 capitale,ajunge una,Bucuresti.

    Comentariu de Alex — 21 septembrie, 2008 @ 22:27

  14. Da fratilor, este posibil, dar nu cu niste lachei de-ai americanilor in guvernul de la Bucuresti.
    Sa nu fin ca musca obraznica calare pe elefant, ce da cu tifla ursului de la Est, caci elefantul se indreapta catre cimitir.

    Comentariu de Eufrosin — 15 octombrie, 2008 @ 23:41

  15. Elefantul abia se indreapta Eufrosine,dar ursului demult si osul ia putrezit 😀

    Comentariu de Admin — 15 octombrie, 2008 @ 23:51

  16. Alex, imi place cind vad realism, am mai intilnit pareri ca in caz de Unire, ce se intimpla cu Chisinaul. Eu traind in Romania, nu m-ar deranja cu nimic ca sa fie capitala oriunde, chiar si Chisinau. NU vad problema, cita vreme eu pot sa circul liber in toata tara. Daca asta satisface vreun orgoliu, putem pune capitala si la Iasi, Cluj, Cahul, oriunde. Asta e mai putin important.

    Eufrosin: asa lachei ai americanilor, acesti nu au furat niciodata din pamintul romanesc, retine asta. Ii prefer pe americani, rusilor, la orice ora. Si imi place ca avem un presedinte care stie sa dea peste bot rusului. Asa lachei cum sint ei, au adus bunastare tarii. As vrea si Moldova sa aiba macar pe jumatate, si o spun la modul cel mai sincer.

    Comentariu de Jay — 15 octombrie, 2008 @ 23:53

  17. In caz de Unire Chisinaul va fi centru de judet,iar Bucurestiul va fi asa cum este si acuma,capitala.Daca stramosii nostri au ales asa,noi de ce sa schimbam ? In plus nu ne putem permite sa mutam capitala ,sunt necesare fonduri uriase pentru asta ,Bucurestiul e mai dezvoltat si deja are peste o suta de ani de cand e capitala Romaniei.

    Comentariu de Alex — 16 octombrie, 2008 @ 00:02

  18. asa este, dar multi din romanii din Moldova vor privi asta ca pe un dezavantaj, ca pe..o renuntare. Stiu asta, pentru ca ii cunosc bine pe prietenii mei din Moldova 🙂 tu vad ca esti o exceptie..in orice caz, Chisinaul, ca orice alt mare oras al Romaniei (Iasi, Timisoara, Cluj) nu poate sa-si piarda din importanta, pentru ca insasi suprafata si populatia este mare comparativ cu a altor orase. Eu zic ipotetic, ca daca asta ar lua pentru a face Unirea, nu as fi impotriva – pot lasa la o parte orice orgoliu local.

    Comentariu de Jay — 16 octombrie, 2008 @ 00:09

  19. Asta spun cei care n-au vazut inca Bucurestiul 🙂 Cand s-a unit Moldova cu Muntenia si s-a mutat capitala de la Iasi la Bucuresti n-a murit nimeni,asa va fi si de data asta.Eu sunt din Chisinau si iti spun ca orasul nostru nu e pe atat de dezvoltat ca Bucurestiu,nici pe jumatate ,Chisinaul e un sat mare.Nemtii cand s-au reunit ,n-au murit ca Bonnul a perdut statutul de capitala,din contra .Cum Berlinul e simbolul Germaniei ,asa si Bucurestiul. Care vor capitala la Chisinau sunt draci de astia care numai stau si se gandesc ce sa mai nascociasca ca sa puna in calea Unirei.

    Comentariu de Alex — 16 octombrie, 2008 @ 00:23

  20. Alex..esti cu adevarat o exceptie..una pozitiva 🙂 sint multe de zis..are si Chisinaul niste avantaje, dar pe ansamblu ai dreptate..in fine, iti spun ca mie mi-ar fi indiferent. Important e sa realizam acest vis de veacuri al romanilor de pretutindeni..

    Comentariu de Jay — 16 octombrie, 2008 @ 00:57

  21. Interesant,ce avantaje are fata de Bucuresti ? Ca e mai aproape de rusi ? 😀 Glumesc 😉

    Comentariu de Alex — 16 octombrie, 2008 @ 01:04

  22. daca ar fi sa fiu eu avocatul Moldovei (vad ca noi doi aici am inversat rolurile 😉 ar fi asa – oras mai curat decit Bucurestiul..infrastuctura mai buna (drumurile imi par mai bune, sau poate e doar parerea mea), pitorescul orasului (nu-mi place aglomeratia sufocanta din Bucuresti..ce ar mai fi..? 🙂 mai multe parcuri..si cam atit. Bucurestiul are avantajul de a fi un centru comercial si administrativ mai dezvoltat, plus ca e mai aproape de baza americana de la Kogalniceanu 🙂 sau cumva distanta e cam aceeasi..

    Comentariu de Jay — 16 octombrie, 2008 @ 03:45

  23. stiam ca la Unirea din 1859 (sper sa nu gresesc) se facusera doua guverne..unul „autonom” la Chisinau, care treptat s-a inclus in cel de la Bucuresti..devenind unul singur..oricum, compromisuri se pot gasi.

    Comentariu de Jay — 16 octombrie, 2008 @ 03:47

  24. lasati comments ,numa cata vam scrise unu englezeste si disparuta fara urme = pur cenzura !

    vorghiti de unire,capitale ? de ce nu vorghiti de green eggs and ham ?

    or ce tara cu minte sanatoasa no tre unire ,tre acces liber la populatia ei,no pasapoarte si vize ,no mita si spaga sa fii ce esti !
    capitale ? numai romanka are o capitala la coltu tarii,restul toate o are la mijlocul ei ,lucru normal ,real si aceptabil !

    Comentariu de the lambrosso — 16 octombrie, 2008 @ 06:38

  25. La com.23.Curat poate,dar la infrastructura,la drumuri e jale ,rin Chisinau numai masinile de terenuri rezista.Cu pitorescul tot asa,e lata,Bucurestiul,Iasul,Clujul,Brasosovul sunt cu mult mai frumoase din punct de vedere arhitectural.La noi cea fost frumos au daramat rusii in 1944,n-a ramas mai nimic frumos.Unicul prin ce intrece Chisinaul e prin parcuri,avem mmulte parcuri frumoase unde te poti recrea.
    Au fost doua guverne,dar s-au reunificat dupa alegeri.

    Comentariu de Admin — 16 octombrie, 2008 @ 21:46

  26. @ laba rosso: democratia presupune si niste reguli de buna-cuviinta, pe care tu nu le ai. Libertatea ta se termina in momentul in care incalci libertatea mea, spunea un filosof. Asa ca lasa vaicareala..fa-ti blog-ul tau, si vei putea scrie acolo ce vrea muschiul tau, tu vei centra, tu vei da cu capul. Pina un-alta, nu esti pe blog-ul tau personal aici..pina si prietenul tau Clej facea la fel la BBC..asa ca get used to it.

    Vad ca visezi numai green eggs si ham..ti-i foame, nene?

    Din punctul matale de vedere, Germania nu e „tara sanatoasa” pentru ca a vrut Unire si a facut Unire. No pasapoarte si vize poti face daca esti de capul tau, deocamdata Romania e membra a Uniunii, si nu depinde de ea. Cita vreme nu am aderat, nu au fost nici vize si nici o alta conditie. Plus tine cont ca vizele sint gratuite. Nu asta e problema. Moldova poate intra in Uniune the easy way (Unire directa cu Romania) sau the hard way – 10-15 ani de tratative reale si implementare norme europene. Cum clasa politica moldoveneasca colcaie de comunisti recunoscuti sau ascunsi, va curge multa apa pe Prut pina la vreo eventuala aderare. De aceea Unirea este unica solutie viabila si practica. Ar fi vorba de o populatie de 4 milioane, perfect posibil de ajutat de cei 20 milioane din Romania.

    Mita si spaga o fi pe la matale prin caCanada..

    Cred ca erai corigent la geografie..ia arunca ochii aia pe harta si casca-i bine: capitala SUA unde-i? in centru?? da a caCanadei? Argentina, Rusia, Australia si alte tari au capitala in margine, nici in caz in centru..mai invata geografie. Capitala tarii nu se alege punind compasul in centru, ci pe baza economica, culturala, militar-strategica..

    @admin: da..comparativ cu Bucurestiul, la drumuri, nu vad mare diferenta..ce-i drept in alte orase ale Romaniei, situatia sta mult mai bine. In Chisinau un prieten al meu se deplaseaza numai cu un Range Rover..dar asta cred ca si din cauza ca iese si pe drum de tara. Cred ca fiecare oras are frumusetea sa. Si Iasiul e frumos, am fost acolo de 4-5 ori. De guverne asa stiam si eu, ca in final s-au contopit in cel de la Bucuresti.

    Comentariu de Jay — 17 octombrie, 2008 @ 17:04

  27. FRATILOR, EU NU DOAR BASARABIA O VREAU ACAS, VREAU SI NORDUL BUKOVINEI SI NORDUL MARAMUREULUI SI CADRILAETRUL…, SI CA SA VA SOCHEZ PUTIN SI TOT TERITORIUL PANA LA TISA. NU AM NIMIC CU UNGURII, TATATL MEU ESTE MAGHIAR, DECI PE JUMATATE SUNT SI EU, DAR IN PRIMUL RAND SUNT ROMAN, PT. CA AICI M-AM NASCUT SI AM CRESCUT!
    STIATI CA PESTA, JUMATATEA CAPITALEI UNGARIEI A FOST CONSTRUITA PE LOCUL UNEI CETATI DACICE?
    ACESTA ESTE ADEVARUL, LOCUL ACELA PANA LA TISA ESTE TERITORIU ROMANESC, DE ACEEA IL VREAU SI PE EL INAPOI!
    LA MOMENTUL ACTUAL UNGURII INCERARCA SA ASCUNDA VESTIGIILE DACICE DE PE TERITORIUL UNGARIEI!
    ASTA CE VI SE PARE?

    Comentariu de VOIEVOD — 23 ianuarie, 2009 @ 00:20

  28. Ai dreptate Voevod,dar prin asta ca ungurii sterg vestigiile dacice in primul rand ne demonstreaza ca sunt barbari si al dilea indica ca vor sa arate ca ei sunt de cand haul acolo,au uitat de unde au emigrat.

    Comentariu de Alex — 23 ianuarie, 2009 @ 00:27


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.