LIBER-blog public românesc!

21 ianuarie, 2008

Voronin, premiat pentru antiromanism

Filed under: stirea zilei — Alex @ 14:27
Tags: ,

                                                                                 alexei-2.jpg 

Președintele moldovean Vladimir Voronin a primit luni, din partea Fundației Internaționale pentru unitatea popoarelor ortodoxe, patronata de patriarhul Rusiei Aleksii al II-lea, un premiu in valoare de câteva zeci de mii de dolari pentru poziția „ferma” împotriva „agresiunii” Bisericii Romane in Republica Moldova. El a fost aplaudat „la scena deschisa” de o distinsa audienta, din care făcea parte si președintele Vladimir Putin precum si patriarhul Chișinăului si al întregii Moldove, Vladimir, seful Mitropoliei Moldovei, dependenta canonic de Patriarhia Rusa. In acest timp, doi preoți romani făceau noi demersuri la Cahul, in sudul Republicii Moldova, pentru a li se permite sa ramana pe teritoriul republicii, transmit agențiile de presa de peste Prut. In alocuțiunea rostita după primirea premiului „Pentru merite deosebite in consolidarea unitatii popoarelor ortodoxe”, a cărui suma Patriarhia Rusa n-a dorit s-o dezvăluie, președintele moldovean s-a așezat in descendenta „marilor săi precursori”, nimeni alții decât „talentații noștri înaintași” – Stefan cel Mare, Petru Movila, Dimitrie Cantemir, marele stareț moldovean Paisie Velicicovschi si Alexandru Ipsilanti.

Patriarhul rus Aleksii aduce diferendul transnistrean in sfera religiosului

 Seful Bisericii Ortodoxe Ruse a subliniat ca, „in pofida unor probleme politice, Biserica Ortodoxa din Moldova va ramane unita pe ambele maluri ale Nistrului”. „Unitatea Bisericii Ortodoxe din Moldova, ca parte a Patriarhiei Moscovei, constituie o garanție a soluționării conflictului transnistrean”, a mai afirmat patriarhul rus in cadrul unei conferințe de presa după întrevederea avuta cu președintele moldovean. „Rusia este un participat activ la procesul de negocieri pentru definitivarea unui statut politic pentru Transnistria si noi speram intr-o rezolvare cat mai rapida si pașnica a conflictului” a adăugat Aleksii al II-lea. La rândul sau, Vladimir Voronin a mulțumit patriarhului rus pentru aprecierile făcute la adresa activității sale, subliniind ca tot ceea ce a făcut „pentru întărirea Mitropoliei Moldovei, pentru întărirea Bisericii, este obligatoriu pentru stabilitatea societarii”.

Vladimir Voronin urmează sa poarte, marți, convorbiri cu seful statului rus Vladimir Putin, cu care va aborda problematica transnistreana.

                                                                                                                 sursa ziua.ro

15 comentarii »

  1. Ei nu merita dobitocul asta sa fie declarat persona nongrata pe teritoriul Romaniei?Parerea mea ca daca va mai fi primit Cioara odata pe teritoriul RO va fi o tradara a tuturor romanilor.

    Comentariu de Alex — 21 ianuarie, 2008 @ 14:36

  2. :)):)):))”Unitatii popoarelor ortodoxe”… :)):)):))

    Pe bune ca, pardon de expresie, ma cracanez de ras. :)):)):))

    In cartea mea se cheama asa: „Merite exceptionale in infaptuirea vointei politice a Rusiei si dezbinarea popoarelor ortodoxe prin crestineasca metoda de a interzice libertatea de credinta si a religiei, precum si pentru ducerea „a la carte” la bun sfarsit a primului pas de dezromanire religioasa a poporului „moldovean” prin indepartarea „diabolicelor” rituri (obiceiuri) romanesti”.

    Comentariu de Robintel — 21 ianuarie, 2008 @ 23:14

  3. Alex, crezi sincer ca il mai tine pe „sfantul” patriarh sa mai calce pe aici fara KGB? :)):)):)) Chiar asa de inconstient nu e. :)):)):)) Am avea cateva „lectii de iubire duhovniceasca” si pentru preafericirea sa. :)):)):))

    Am scris cu litere mici intentionat. Nu merita sa apas tasta Shift.

    Comentariu de Robintel — 21 ianuarie, 2008 @ 23:16

  4. Nu pe Aleksii l-am avut in vedere,dar pe Voronin. Aștept o reacție din partea autoritarilor romane la asta ,dar nu vad nimica.Ce mă enervează deja astea doi,Băsescu si cu Tăriceanu cu războiul lor,in loc sa se liniștească si sa răspundă pe măsura atacurilor din exterior care sunt îndreptate împotriva noastră,ei si rezolva problemele lor .

    Comentariu de Alex — 22 ianuarie, 2008 @ 11:46

  5. Voronin a mai spus ca un număr mare de cetățeni cu dubla cetățenie,adică cei ce au si cetățenia romana risca sa destabilizeze R. Moldova. Așteptam ca peste noapte sa–i facă cadou lui Voronin vreo mie de cetățeni romani 😀

    Comentariu de Alex — 22 ianuarie, 2008 @ 11:52

  6. Poate pare un pic de ras, insa i-am trimis un e-mail Presedintelui Basescu. Recunosc: i-am cerut sa-l declare „persona non grata” pe dobitocul de Voronin. In functie de raspunsul pe care-l voi primi, voi publica pe blog, sau nu, un articol cutremurator.

    Rugamintea mea este: daca ai materiale, texte, poze, filmulete, samd, care sa arate exact situatia romanilor din RM (chiar si din Transnistria) te-as ruga sa-mi trimiti si mie.

    Comentariu de Robintel — 22 ianuarie, 2008 @ 12:53

  7. Esti lenes Robintel 🙂 E bucsit net-ul cu materiale la acest capitol.

    Comentariu de Alex — 22 ianuarie, 2008 @ 13:14

  8. 😀 Alex, eu in tine am incredere, nu in ceea ce se spune pe net. 😀 Cred ca doar tu poti oferi anumite puncte de vedere obiective si concrete. Gresesc?

    Te percep ca pe un om echilibrat, informat, obiectiv si inteligent. Gresesc? 😀

    Comentariu de Robintel — 22 ianuarie, 2008 @ 13:25

  9. 😛 si citi ca Alex o sa gasesti Robi’ ?
    Cind m-am dus o data in Chisinau, Alex lipea afise cu Basarabia pamant Romanesc pe autostrada, 🙂 solo .. de capul lui .
    Pe citi ai vezi sa faca astfel ? sau SA FACA CEVA … indiferent ce.
    Lumea e cu capul la cutie, sau daca fac au alte interese marginase, la care baga si de astea sa iasa ceva spectaculos si sa pretinda nu stiu ce. Mie sila de asa ceva, o faci PENTRU TINE ptr ca vezi cum merg lucrurile nu ptr altceva.

    Comentariu de Xtall — 22 ianuarie, 2008 @ 13:37

  10. Mai incet ca-mi cresc urechile 😀 Nu gresesti Robintel,dar n-am facut colectii de astfel de materiale.Sincer imi pare rau ca nu pot sa te ajut,dar dupa cum ti-am mai spus ,gasesti destule pe net.

    Comentariu de Alex — 22 ianuarie, 2008 @ 14:05

  11. @Xtall

    Eu nadajduiesc faptul ca Alex nu e singur. Adica da, e printre putinii anti-rusi (ca de fapt la asta se reduce tot) care inca mai sunt in RM. Dar cetatenii RM care sunt in UE si o vad, o simt, o inteleg, nu vor mai accepta NICIODATA sa fie prostiti (stiu, e un cuvant cam dur) la modul in care se intampla asta. Si ei sunt multi. Multi de tot.

    Nu vor accepta sa se roage de autoritati pentru dreptul lor, cum nu vor accepta umilinta de a fi strain in propria ta tara.

    @Alex

    😀 E bine si asa de rau. 😀 Ok, am sa caut si pe net.

    Intrebare: ProTv.md e de incredere? Dar Unimedia sau Jurnal.md? Daca e secret sau preferi sa nu postezi (public) poti sa-mi las un mesaj pe site folosind formularul de contact. Multumesc.

    Comentariu de Robintel — 22 ianuarie, 2008 @ 23:36

  12. Nu e secret,eu am incredere numai in PROTV.MD sunt cei mai corecti pana acuma,numai sa nu-i diochii 😀

    Comentariu de Alex — 22 ianuarie, 2008 @ 23:53

  13. Alex nu e singur, mai sint destui care vor sa faca ceva, dar marea majoritate o fac ptr ca vor sa plece. nu e un semn bun ptr ca nu e ptr acolo.
    Eu nu sint contra rusilor din RM, sint si aici rusi prin Braila (paremise), dar ce oameni ? poti sa-i compari cu rusii ? nu cred, pacat ar fi sa le zic ceva de rau, ptr ca daca e sa fie cum stim noi pe rusi ar fi trebuit si ei sa sara ca vrem nu stiu ce. dar astia de la noi sint constienti ca asta nu e tara lor de bastina isi pastreaza altfel obarsia si nu cu dispret, si uite ca nu e nici o rusine sa fii rus in RO, sint stimati, tot respectul ptr asemenea oameni corecti si cinstiti.
    Dar e cu totul alta mancare la rusii din RM, Alex poate le stie mai bine, eu am vazut dar tot cred ca prea putin. Nu stiu daca ai fost vreodata printr-o zona de coflict etnic (serbia de ex) sa vezi cum e si cam ce simti de te strange in spate cu friguri.
    Aproape identica e senzatia in RM (mai putin cu crimele), ptr ca rusii la ei au glas mare de a cere sa se impuna ceva ce nu le apartine.
    Si ei CRED sint convinsi ca AU DRPTUL asta, iti dai seama ce balamuc ? si mai sint si sustinuti de cine – de conducere, beleaua devine deja si mai mare.
    Una este sa umble unul cu minciuna, (ala se va potoli pana a urma) si alta e sa creada, ferm convins ca asa este (astia sint teroarea pamantului nu ai ce sa-i mai convingi vreodata si nici sa le explici, asa vor muri exact ca fanaticii aia arabi, ptr ca sint convinsi)
    Ce sa faci cu ei ? ca in fond sint 100% de vina ei ? asa au fost crescuti, asta stiu si nimic altceva. Nu a incercat nimeni sa le arate adevarul ptr ca chiar conducerea il ascunde si cu asta deja ai sustine in mare parte, li se mai aproba si alte doleante si devine 100 % sustinere.
    Romanul desi e majoritar nu e sustinut de nici o culoare, de fapt ce sustinere ca e tocmai pe dos fiind negat oficial ca natie majoritara in RM.
    Si asa romanu impus fiind vorbeste oficial ruseste, cateodata romaneste insa atunci de multe ori certanduse ca si cainii cu rusii ce nu vor a vorbi romaneste.
    Sustinerea de a vorbi romaneste nu o are pe cand rusu o are din plin.
    Daca e ceva scandal pe teme de astea vine legiutorul „impaciutor” glumind cu rusu dind-o in dojana, ca e un fel de gluma „a glumit” (am mai vazut asa ceva si pe curaj ala) tot ca nu cada rusul jos, nu cumva sa jignesti rusii.

    Comentariu de Xtall — 23 ianuarie, 2008 @ 00:28

  14. Din pacate asa e. Ei tot cer, ei tot primesc. Trist.

    Comentariu de Robintel — 23 ianuarie, 2008 @ 14:39

  15. sa-l premieze si pe episcopul rus PAVEL LEBEDEV care facea foc la Chisinau cu carti ortodoxe romanesti

    Comentariu de ion antonescu — 18 mai, 2013 @ 16:03


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.