LIBER-blog public românesc!

16 aprilie, 2009

Presedintele Parlamentului European: Romania este membra a UE si provocarile ei sunt si ale noastre

Filed under: mass-media,stirea zilei — Admin @ 13:40
Tags: , ,

„Suntem o unica familie politica, suntem impreuna si ne asteptam ca toti sa respecte valorile europene. Parlamentul European spera ca Republica Moldova sa respecte valorile europene si va urmari indeaproape evolutiile din aceasta tara”.

Romania apartine Uniunii Europene si provocarile Romaniei reprezinta si provocarile noastre, a declarat joi dimineata presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, dupa intrevederea avuta cu ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu, transmite Agerpres. „Suntem o unica familie politica, suntem impreuna si ne asteptam ca toti sa respecte valorile europene. Parlamentul European spera ca Republica Moldova sa respecte valorile europene si va urmari indeaproape evolutiile din aceasta tara”, a spus Pottering.

El a adaugat ca a discutat miercuri telefonic cu presedintele Traian Basescu pe marginea ultimelor evolutii de la Chisinau. O convorbire telefonica a avut presedintele PE si cu reprezentantul UE in Republica Moldova (Kalman Mizsei – n.red.), fara a preciza care a fost subiectul acesteia. De asemenea, presedintele PE a mentionat ca deciziile de trimitere a unei misiuni a PE in R.Moldova si de includere pe agenda sesiunii plenare a forului legislativ european de saptamana viitoare a situatiei de la Chisinau revine Conferintei presedintilor (liderii grupurilor politice din PE), ce va avea loc in cursul zilei de joi.

La randul sau, seful diplomatiei romane a apreciat ca extrem de incurajatoare discutia avuta cu presedintele PE, in care au fost abordate subiecte substantiale legate de situatia de la est de granita Romaniei, care este si granita de est a UE.

„Parlamentul European a transmis ca va face noi pasi in a-si arata solidaritatea cu Romania si pentru a trata alte chestiuni care trebuie sa fie discutate si decise, precum trimiterea unei misiuni a PE de informare si evaluare in R.Moldova. Va exista si o decizie privind o declaratie sau rezolutie a Parlamentului European, tinand cont de evolutiile din R.Moldova si de necesitatea ca Europa in ansamblul sau sa protejeze norme si valori pe care noi le consideram de maxima importanta”, a spus Diaconescu.

Situatia din R.Moldova a fost discutata miercuri in Comisia pentru Afaceri Externe a PE (AFET), la care ministrul Cristian Diaconescu a fost invitat. El a apreciat ca intalnirea de miercuri s-a incheiat cu un rezultat multumitor pentru Romania si a reafirmat ca acuzatiile facute de autoritatile de la Chisinau reprezinta doar o tentativa de a arunca responsabilitatea pe Romania pentru recentele evenimente produse la Chisinau.

Presedintele AFET, Jacek Saryusz-Wolski, a spus ca aceasta comisie va analiza si propunerea privind trimiterea unei misiuni a legislativului european care sa evalueze situatia din Republica Moldova. El a accentuat ca Parlamentul European poate doar trimite un mesaj politic catre autoritatile de la Chisinau, in urma recentelor evenimente petrecute acolo.

sursa : www.ziua.ro

Reclame

Un comentariu »

  1. Sarbatori fericite si Basarabia nu uita : http://www.youtube.com/watch?v=sEObN90aIU4

    Comentariu de Ruxandra — 16 aprilie, 2009 @ 20:59


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: