LIBER-blog public românesc!

16 aprilie, 2009

CE VA FI DUPA CE APELE SE VOR LINISTI, IN REPUBLICA MOLDOVA?

Filed under: mass-media,Opinii — liber @ 12:39

Acum in Republica Moldova apele sunt tulburi. Odata cu protestele si rabufnirile ce au inceput din 6 aprilie, fata adevarata a puterii si cruda realitate din tara basarabeana au inceput sa iasa in mod brutal la iveala. Autoritatile nu si-au mai putut ascunde adevarata fata si au ripostat la strigatele celor multi asa cum au stiut ele mai bine: cu abuzuri, arestari, cazuri fabricate, batai, maltratari, disparitii. Ion Tibuleac, un tanar de 22 de ani al carui cadavru a fost gasit in curta Spitalului de Urgenta din Chisinau, Valeriu Boboc gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale din capitala Republicii Moldova, tineri arestati si disparuti. Mai rau decat atat presa moldoveneasca a raportat si disparitia a sase copii pe care parintii ii cauta disperati pe la comisariate. Intr-un cuvant teroare, lacrimi si strigate deznadajduite.

Si chiar daca s-a anuntat amnistierea tinerilor arestati si incetarea urmaririi protestatarilor, mass – media relatase ca in data de 15 aprilie arestarile continuasera.

Dar se pare, ca vazandu-se acum in vizorul intregii lumi si cu stigmatul unei politici tiranice si abuzive, cei ce detin puterea incearca sa repare cum cred ei mai bine lucrurile si dau diverse declaratii impaciuitoare si menite sa linisteasca populatia terorizata.

Actiunile din Republica Moldova au parut sa vina ca o lovitura si un adevarat soc pentru cei din exterior. In ciuda declaratiilor palide de la inceput, Europa s-a sesizat. Consiliul Europei a anuntat ca va trimite un reprezentat sa analizeze situatia de la Chisinau, pentru a se vedea daca au fost incalcate drepturile omului.

Pe langa asta, in baza apelurilor primite din partea rudelor celor disparuti, primaria Chisinau a alcatuit o baza de date cu cel putin 328 de persoane arestate. Un bilant dramatic ce denota cruzimi ce pana acum nu au fost cunoscute.

Toate aceste intamplari tragice ar trebui sa constituie un semnal de alarma pentru fiecare, fie ca se afla in Republica Moldova sau in alta parte. Actiunile abuzive au iesit abia acum la iveala, cand puterea nu a mai avut incotro si si-a aratat arama pe fata. Dar s-a intrebat cineva pana cum de cand exista abuzuri si coruptie in Republica Moldova? S-a stiut pana acum cate abuzuri s-au facut impotriva cetatenilor si a celor care incercau sa isi vada cinstit de afacerile lor in Republica Moldova? S-a stiut de existenta unor grupuri de interese care prin atacuri de tip “corporate raider”, folosindu-se de puterea in stat si de functionari corupti au inceput campanii masive de preluare abuziva a unor companii si societati, pentru a pune mana pe bunurile acestora? S-a stiut despre persecutiile si cazurile fabricate impotriva fondatorilor si asociatiilor acestor companii si asupra familiilor acestora, pentru ca rezistau presiunilor si nedreptatilor?

Poate s-a stiut, dar adevarul era adanc tainuit, iar cei care il cunosteau preferau sa isi spuna durerea soptit, pentru ca poate si peretii aveau urechi… Dar acum nu mai vor sa taca.

Ziarul hic sunt leones ce poate fi citit pe www.hicsuntleones.eu si pe http://hicsuntleoneseu.blogspot.com a dezvaluit asemenea cazuri si va mai dezvalui. Campaniile abuzive impotriva unor companii precum “EUROPA – TRUST” sau societati precum S.A. “AVICOLA BUCOVAT” sunt doar cateva dintre probabil numeroasele prin care grupari criminale ravnesc la bunuri la care nu au dreptul.

Nu vrem decat sa tragem un semnal de alarma si sa ridicam un semn de intrebare: ce se va intampla dupa ce toate aceste evenimente tulburi, ce au loc in prezent in Republica Moldova vor fi aplanate? Fie ca se vor gasi sau nu responsabilii, fie ca se va schimba sau nu situatia dupa renumararea voturilor si dupa interventiile din afara ale Comisiei Europene, in caz ca se vor constata incalcari ale drepturilor omului (desi este evident ca acestea exista), va incepe Republica Moldova sa functioneze ca o tara democratica? Vor fi desconspirate gruparile de interese cu adanci influente printre cei de la putere si in institutiile statului cu drept de decizie? Vor inceta atacurile abuzive asupra companiilor si persecutiile asupra familiilor celor ce le detin? Asta trebuie sa ne intrebam cu totii… Incotro ne indreptam mai departe? Probabil, acum, doar Dumnezeu stie…

www.hicsuntleones.eu

Reclame

2 comentarii »

  1. [.] Europa s-a sesizat. Consiliul Europei a anuntat ca va trimite un reprezentat sa analizeze situatia de la Chisinau, pentru a se vedea daca au fost incalcate drepturile omului[.]
    Depinde ce va spune CE, va iesi foarte aiurea daca nu iese nimic la iveala.
    cine si ce ii va arata reprezentatului ? , cum vine sariti pe el cu dovezi.

    Comentariu de Xtall — 16 aprilie, 2009 @ 13:04

  2. Sper ca nu vor trimite iarasi complicii lui Voronin https://amadeuslibero.wordpress.com/2009/04/16/1139/

    Comentariu de Alex — 16 aprilie, 2009 @ 13:06


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: