LIBER-blog public românesc!

15 ianuarie, 2009

A fost descoperita viata pe Marte!

 

marte

Cercetatorii NASA au detectat metanul de pe Marte cu ajutorul unei nave spatiale si a unor uriase telescoape de pe Pamant. Expertii sugereaza ca respectivul gaz este emis ca un produs rezidual de catre niste organisme care traiesc sub gheata planetei. „Cea mai evidenta sursa de metan sunt organsimele. Prin urmare, daca gasesti metan intr-o atmosfera, poti suspecta ca acolo exista viata”, a declarat expertul britanic Colin Pillinger pentru „The Sun”.

 

Planeta MarteMai mult, descoperirea este privita deja ca o dovada incontestabila ca micro-organismele extraterestre sunt in viata si in prezent. Cercetatorii presupun ca ele s-au trezit la viata de curand, pentru ca altfel gazul respectiv s-ar fi pierdut in atmosfera planetei. „The Sun” precizeaza ca micro-organismele de pe Marte nu pot trai decat sub solul si gheata sa, deoarece viata nu poate exista pe suprafata acestei planete care nu are un scut magnetic capabil sa o protejeze de radiatiile solare. Totodata, desi unii oameni de stiinta recunosc ca acest tip de gaz poate fi produs si in urma unor procese vulcanice, aceasta varianta a fost exclusa, pana acum nefiind cunoscuta nicio activitate vulcanica pe Marte.

Potrivit „The Sun”, NASA urmeaza sa anunte aceasta uriasa descoperire in cursul zilei de joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul sau din Washington. Conferinta va fi difuzata in direct de catre NASA TV (www.nasa.gov/ntv), precizeaza sursa citata.

SURSA:  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2133475.ece

  www.ziua.ro

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: