LIBER-blog public românesc!

11 Aprilie, 2008

Chisinaul instituie noi masuri impotriva cetatenilor romani

Filed under: Stiri — Alex @ 12:34
Tags: ,

   

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat joi o lege prin care persoanele cu dubla sau multipla cetatenie nu vor putea detine mai multe functii publice, anunta BBC editia romana.

Adoptata inca la 7 decembrie 2007 cu votul majoritatii comuniste, legea fusese remisa Parlamentului pentru reexaminare de catre presedintele Vladimir Voronin la 8 februarie.

A fost adoptata, insa, astazi cu votul deputatilor comunisti si crestin-democrati.

Presedintele Comisiei juridice pentru numiri si imunitati, Vladimir turcanu a declarat:

„Noi am tinut cont de obiectiile, de fapt, ale dlui Presedinte al tarii, in sensul de a verifica, de a identifica mai concret lista celor care cad sub incidenta acestei legi, reiesind din principiile democratice, practica europeana, dar totodata tinand cont, fara doar si poate, si de prevederile constitutionale, referitoare la necesitatea asigurarii protectiei statalitatii, asigurarii independentei statului Republica Moldova”.

Persoanele cu dubla sau multipla cetatenie nu vor putea detine functiile, de exemplu, de presedinte al Republicii Moldova, de membru al guvernului, de deputat in Parlament, presedinte de raion, membru al Comisiei Electorale Centrale si al Curtii de Conturi, judecator, inclusiv la Curtea Constitutionala, angajat al Serviciului de Informatii si Securitate sau de membru al consiliilor de administratie al Bancii Nationale.

Restrictia de a detine o alta cetatenie decat cea a Republicii Moldova nu va mai viza, ca in varianta initiala a legii, politistii, functionarii serviciului public si administratiei publice locale, vamesii, angajatii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, care nu au acces la informatiile clasificate.

Mai multi comentatori si lideri politici ai opozitiei au apreciat noua lege drept discriminatorie in conditiile in care se estimeaza ca numarul cetatenilor cu dubla sau multipla cetatenie din Republica Moldova ar fi de domeniul sutelor de mii.

                                                                                                              sursa ziua.ro

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: