LIBER-blog public românesc!

28 Ianuarie, 2008

Partidele politice de la Chisinau se iau la intrecere la atacat Mitropolia Basarabiei.

Filed under: Stiri — Alex @ 14:32
Tags:

    După Voronin si Braghis a venit rândul si celora de la Partidul Popular Republican(a lui Nicolae Andronic) sa atace Mitropolia Basarabiei prin exponentul lor, Victor Josu. Acesta este citat în calitate de „expert” şi de redactor-şef adjunct al ziarului „Moldavskie Vedomosti” într-un material de pe portalul rusesc Regnum (plasat pe site încă în noiembrie 2007) cu un şir de declaraţii tendenţioase şi ofensatoare la adresa BOR. Drept prilej pentru acest atac murdar a servit decizia Mitropoliei Basarabiei privind reactivarea episcopiilor sale istorice. Victor Josu consideră că reactivarea acestor episcopii, ca şi a Mitropoliei Basarabiei în general, constituie o intervenţie a BOR în spaţiul canonic al Bisericii Ruse (sic!) şi că aceste decizii nu ar fi luate în conformitate cu învăţătura lui Hristos, ci din raţionamente naţionaliste româneşti.

Coloana a cincea în acţiune 

   Victor Josu atacă nu doar Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolia Basarabiei, ci şi pe liderii Partidului Popular Creştin Democrat: Iurie Roşca şi Vlad Cubreacov. Josu afirmă că „activitatea Mitropoliei Basarabiei este, în mod direct, legată de cea a Partidului Popular Creştin Democrat, fostul Front Popular”, iar deputatul Cubreacov este prezentat ca o persoană abilă care face lobby pentru Mitropolia Basarabiei în diferite instanţe.  

  Nici publicaţia FLUX nu este trecută cu vederea. Ei sunt  acuzaţi că, timp de câţiva ani, ar fi discreditat şi demonizat, sistematic şi metodic, Biserica Ortodoxă Rusă şi pe arhiereii ei. Probabil că Victor Josu se referă la articolele pe care le-a publicat FLUX despre acţiunile criminale ale unor exponenţi ai Bisericii Ruse în Republica Moldova.   

 Victor Josu nu se opreşte însă aici. El îi include chiar şi pe comunişti, în frunte cu preşedintele Vladimir Voronin, în cohorta „duşmanilor” Bisericii Ruse, care „se fac vinovaţi” de faptul că în 2002, impuşi de decizia Curţii Europene pentru Drepturile Omului, au admis în legalitate Mitropolia Basarabiei. Totodată, Josu este scandalizat de faptul că majoritatea parlamentară comunistă a susţinut prin vot legea din 11 mai 2007 privind cultele religioase, care acordă dreptul comunităţilor locale să decidă singure cultul de care să aparţină.

Cine urmeaza?

                                                Sursa  http://www.flux.md/articole/1649/

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: