LIBER-blog public românesc!

27 Noiembrie, 2007

Bataie de joc la Consulatul Romaniei din Chisinau

Filed under: Stiri — Alex @ 16:26

Un batran invalid si o femeie cu copil mic au cazut si au fost calcati in picioare de multime, azi, in fata Consulatului Romaniei din Chisinau, unde s-a creat o busculada printre cele cateva sute de persoane care venisera sa-si ridice vizele. Ca urmare a acestui fapt numarul carabinierilor care asigura paza in fata Consulatului a fost suplimentat cu aproximativ zece persoane, pentru a tine piept multimii, transmite corespondentul NewsIn de la Chisinau, preluat de Romanian Global News. Intre 500 si 700 de persoane au venit, luni dupa-amiaza, in fata Consulatului Romaniei din Chisinau ca sa-si ridice vizele, dupa ce Consulatul a fost inchis saptamana trecuta, joi si vineri, pentru a permite amenajarea sectiilor de vot pentru scrutinele care s-au desfasurat duminica. Oamenii care stau la coada in fata Consulatului spun ca au venit la ora 4.00 dimineata pentru a prinde rand si s-au inscris la numarul 400 pe o lista de asteptare facuta de cei care venisera inca din ajun si innoptasera in fata Consulatului. Majoritatea celor prezenti luni in fata Consulatului erau programati sa-si ridice pasapoartele cu viza intre orele 16.00 si 17.30. O parte dintre acestia aveau programari inca de martea si miercurea trecuta, cand consulatul a preluat un numar mai mare de cereri pentru a compensa lipsa de program cu publicul in zilele de joi si vineri.
Incepand din data de 20 noiembrie, Consulatul Romaniei la Chisinau a renuntat la sistemul de programare online, practicat pana acum, si a trecut la deservirea solicitantilor dupa principiul primului venit.

Anunțuri

16 comentarii »

 1. parca spuneai ca e mult mai bine acum ?
  Stai sa vina sarbatorile sa vezi cit e de bine, desi problema cu adevarat mare nu va fi atunci, ci va fi in primavara-vara (cind e cu inscrierile)

  Comentariu de Xtall — 27 Noiembrie, 2007 @ 16:35

 2. Xtall,pentru prima data am trecut prin”iad”.Am fost astazi la consulat,era o multime de oameni,e fix dupa cum se descrie in acest articol.Tipete,o mare de oameni,toti se imping,se calc in picioare,eu nici nu stiam pe unde sa intru.Eu am spus ca sunt cetatean roman si am nevoie sa intru ,ca toti mi-au spus sa intru,ca cetatenii romani trec fara rand,intradevar,numai am prezentat pasaportul si parca era biletul de intrare in Rai.Au fost chemati carabinierii ca sa faca ordine,pe scurt e groaza.Pentru mine ca cetatean roman a fost foarte usor,in rest e cum ti-am descris mai inainte,in trei saptamani se face totul.
  Mi se face parul maciuca cand ma gandesc ce va fi de sarbatori acolo.
  Totusi ma mira ignoranta din partea autoritatilor moldovenesti si tacerea celor care stau in rand la consulat,de ce nu protesteaza?

  Comentariu de Alex — 27 Noiembrie, 2007 @ 22:39

 3. Omule nu va fi bine niciodata.
  Pe mine de prima cum am auzit ca se vor da pe principiul primului venit cu bonuri, m-a ingrozit asta.
  E o panarama si mai mare.
  Nu ati stat la cozi sa vedeti cum e.
  NU E BINE nici asa, e mult mai rau.
  Atat timp cat cererile sunt mari va fi continuu aglomeratie, pana la refuz si peste, nu are cum sa fie mai lejer. M-a uimit chestia cand ai zis ca e mai bine.
  Era mult mai bine cu programarile daca era decenta sa se dea consulatele si in paralel sa fie cu bonuri pentru cei care nu au internet.
  O sa ajungeti sa va doriti sa se dea inapoi programarile desi pentru numar mai mare de vize si descongestionarea eliberarii lor consulatele lipsesc.

  Comentariu de Xtall — 27 Noiembrie, 2007 @ 23:05

 4. Cred ca mai bine nu va fi pana cand nu vor fi cu adevarat interesate in ordine toate partile. In special m-as astepta ca partea romana sa rearanjeze mai multe piese ca sa se inceapa a construi o imagine corecta in acest puzzle.

  Ar fi fost bine si niste poze.

  Comentariu de Vitalie — 27 Noiembrie, 2007 @ 23:19

 5. Xtall,am avut in vedere ca e mai bine pentru cei care detin dublacetatenie,s-au simplificat multe proceduri,s-au scurtat termenile de executare.Dar in legatura cu vizele e groaznic,vara am protestat pentru ei si eram peste drum,dar azi am trecut printre oamenii de acolo,eram cam la o suta de metri si se auzeau zgomote,tipete si nu intelegeam de unde vin,dar indata ce am ajuns langa consulat ,dupa cum ti-am mai scris ,groaza.Oamenii tipau,carabinerii la randul lor tipau la lume ca ei nu doreau sa se organizeze si sa faca un rand.Toti spun ca vina e a lui Voronin,dar de ce oare nu protesteaza,asta e intrebarea.
  Au spus unii ca de la 1 decembrie consulatul se muta intr-o cladire noua,da Doamne sa fie asa,macar asa se vor rezolva nitel problemele.
  Dupa cum am mai spus,Romania si cu RM trebue sa ajunga la o intelegere si sa elibereze vizele la punctele de trecere a frontierei,asta e unica scapare daca nu se deschid inca doua consulate.
  Vitalie,din pacate n-am avut cu ce face poze.

  Comentariu de Alex — 27 Noiembrie, 2007 @ 23:35

 6. Eu am stat si cate 3 zile la coada/rand sa cumpar … carne 😛 asa era pe timpul lui Ceasca. De la servici direct la coada, putin somn lasai pe alt coleg si reveneai la coada. Nici nu vreau sa mai aud acum de asa ceva … niciodata.
  Cind nu se preconizeaza aglomeratie „DA” merge si cu bonuri.
  Dar cand STII deja (din experienta reala) ca e o problema mare si sunt foarte multe cereri cum sa dai cu bonuri ?
  Hai ca vara poate face lumea cozi interminabile, e cald, dar iarna ? Imbolnavestii omul venit stiu eu de prin ce colt de tara si de frig si de necaz si suparare si calcat in picioare si poate … nici nu apuca sa ia viza.
  Mai mare necazul

  Comentariu de Xtall — 27 Noiembrie, 2007 @ 23:45

 7. Ce propui,sa deschida frontierele?Xtall,Romania e in UE,dar cei de acolo au cerut ca o conditie securizarea frontierei.Daca ei vor permite trecerea libera,ceilalti nu-i vor putea opri,lumea e disperata,e nevoita sa achita 4-5000 de euro ca sa ajunga in West.Nu Romania isi bate joc, dar Voronin,dar ei parca sunt orbi.Sa se duca in fata presedintiei si sa ceara deschiderea la inca doua consulate,dar ei nu se duc,de asta si Vornin spune ca daca ei nu cer,nu protesteaza,inseamna ca n-au nevoie.

  Comentariu de Alex — 27 Noiembrie, 2007 @ 23:58

 8. Unica solutie – Consulate sau spatiu mai mare.
  (si una si alta pina acum nu au fost aprobate)
  Sau asteapta sa moara cineva ca sa aiba ce sa spuna iar ca uite ce facem ?

  Comentariu de Xtall — 28 Noiembrie, 2007 @ 00:11

 9. Regula (FIFO) Primului venit – primul servit nu tine la cererea ce depaseste cu mult oferta.

  E adevarat ca noi romanii suntem oripilati de sistemul cozilor. Am stat ani de zile la cozi. Eram copil si mergeam de cu seara cu sticlele de lapte si ratii de orice fel, mergeam apoi acasa si reveneam de la 4-5 dimineata urmand ca pe la ora 11-12 in timpul celei de-a doua zile sa primim cele doua sticle de lapte.

  Detest cozile. Si fac foarte urat cand vad cozi. Singurele cozi le mai facem la Posta uneori, iar cand am aceasta nefericita ocazie (imi revars naduful pe nefericitele acelea) care nu sunt in stare sa se organizeze. O coada de 10 persoane este un calvar la Posta.

  Imi dau seama ce inseamna pentru cei care stau la coada la Ambasada „in suc propriu”.

  Eu nu gasesc ca vina apartine consulatului. Pentru orice munca (de la gainar sef la presedinte de stat) exista o capacitate care nu poate fi depasita. Nu poti pretinde sa depasesti capacitatea efectiva de lucru fara sa inregistrezi esecuri in performarea muncii depuse.

  Invinuirile aduse consulatului de autoritatile RM sunt nefondate. Cei napastuiti ar trebui sa se revolte asupra celor care nu creaza conditii umane de prestare a serviciilor. Iar acestea sunt autoritatile Rep. Moldova si nu consulatul.

  Nu cred ca se va adopta eliberarea vizelor direct la vama. Inseamna delegarea competentelor catre vamesi. Acum autoritatile care decid eliberarea sunt cele din Bucuresti. Nu sunt lucratorii Consulatului cum gresit cred multi.

  Nu numai Romania nu e in stare sa faca aceasta delegare de competete dar nici RM nu este in stare sa indeplineasca niste cerinte minimale (realizarea de progrease in apropierea de UE, inlaturarea traficului de frontiera, semnarea unor acorduri cu reprezentantul UE).

  Uitati: fiindca Croatia este in linie dreapta spre aderarea la UE (cel mai probabil in 2010) i s-a permis sa aibe liber la calatorii. Dar asta NUMAI datorita eforturilor si deciziei de apropiere de UE. Nu acelasi lucru putem spune de RM.

  RM nu are orizont nici macar cum il are Ucraina (care si asa nu are un orizont previzibil pe termen mediu).

  Nu sunt un pesimist declarat dar cel putin pe termen scurt si mediu nu se prefigureaza o aderare la UE a RM. Pe termen lung insa DA locul ei tot acolo e. Pacat de oamenii care nu se vor bucura mai devreme de binefacerile unui ademenea proces.

  Comentariu de George — 28 Noiembrie, 2007 @ 10:19

 10. Sa spunem ca ar fi 2 tabere, pro si contra, cum se tot speculeaza ca ar fi, (eu unul nu le-am vazut, dar daca se spune ca se va schimba regimul „contra” ar trebui sa existe).
  Tabara aia contra regimului, de ce nu scoate nasul sa protesteze ? Sa ceara conditii mai bune ?
  Ce asteapta ? le convine situatia de haos si nemultumire ?
  Asa tampenie nu am mai vazut la nimeni, stii ca e rau, „VEZI” ca e rau, nu te costa nimic sa se faca, si nu faci absolut nimic … e culmea sa nici nu vrei sa ceri desi ele ti s-au oferit pe tava.
  Cum sa fii pornit impotriva neamului tau ?
  De ce nu vine cu „se aproba” cineva din conducere daca vede ca e rau ?

  Comentariu de Xtall — 28 Noiembrie, 2007 @ 10:38

 11. Dupa consulat,azi am fost la Oficiul Starii Civile ,parca eram in Transnistria,am dat peste o baba rusa care de loc nu intelegea romana,eu ceream un certificat,ea imi propunea cu totul altceva de 20 de ori mai scump.Sectiile de eliberarea a pasapoartelor si oficiile starii civile sunt unicele organizatii probabil unde nu se respecta legea functionarului public,am in vedere ca orice functionar public e obligat sa cunoasca limba romana la perfectie,dar aici din contra e bucsit de rusoaice.
  Si e interesant,sa fie oare intamplator ca in oficiile care se ocupa cu eliberarea buletinelor de identitate,pasapoartelor ,adeverintelor de nastere,de casatorie,cei mai multi functionari sunt cei de nationalitati slave?Eu cred ca nu e intamplator.

  Comentariu de Alex — 28 Noiembrie, 2007 @ 18:25

 12. Pai vai de mama ei de viata.
  Unde sint miscarile alea ?
  sau ong-urile care se tot lauda ca exista ? ce fac ?
  Sau fac ca si aia de la hide park ce se cearta ca tatele prin autobuze ca asculta soferii muzica sa se vada ca au activitate ?
  Asta e miscarea ? 🙂 te ia si cu ras dar e si de jale.
  care e problema si ce activitati fac, exact pe ce trebuie exact aia nu fac.
  cred ca sint interese si acolo dar mult mai rau ca aici, aparent o activitate si munca cu spor ..dar ce fac ? 🙂

  Comentariu de Xtall — 28 Noiembrie, 2007 @ 23:02

 13. Astazi la PROTV Chisinau au aratat ce se facea eri la consulat.Oamenii stau toata noaptea acolo,fac apel din 2 in 2 ore,care pleaca acasa e sters de pe lista.N-au nici veceu prin apropiere.Ambasadorul a spus ca nu se stie data precisa cand se va deschide noul consulat din cauza unor probleme tehnice.

  Comentariu de Alex — 29 Noiembrie, 2007 @ 00:16

 14. Stai sa inteleg: Solicitantii de vize romanesti doresc vizitarea Romaniei, NU?

  Sau acest numar mare este datorat si faptului ca in RM nu toate tarile din UE au deschise ambasade pentru a le putea obtine direct de acolo (Italia, Anglia, Germania s.a.) si atunci le solicita Romaniei dar pleaca in alte state?

  Cate ambasade ale altor state din UE mai sunt deschise in Chisinau?

  Stii ce senzatie mi-a dat acel reportaj? De tara captiva. O tara micuta stransa intre doi colosi (bine tari cu mult mai mari decat ea) si care datorita lipsei de viziune a liderilor RM imping polulatia sa fie injosita de propriile actiuni (ale autoritatilor RM). Pacat

  Comentariu de George — 29 Noiembrie, 2007 @ 09:54

 15. Majoritatea vreau sa vina in Romania.Anglia,Franta,Germania au ambasade la Chisinau.Sunt o parte care au nevoie sa vina la ambasada Italiei din Bucuresti.A crescut numarul ca vin sarbatorile si ei vor din timp sa aiba viza asigurata.

  Comentariu de Alex — 29 Noiembrie, 2007 @ 11:08

 16. Nu putem sa deschidem mai multe cosulate ca Voronin nu e de acord.

  Comentariu de Robintel — 12 Decembrie, 2007 @ 10:06


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: