LIBER-blog public românesc!

20 Noiembrie, 2007

Romanii din R.Moldova nu vor mai putea urmari TVR1.

Filed under: Stiri — Alex @ 20:05

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat modificarea grilei de emisie a postului de televiziune „2 Plus”, care a câştigat licenţa pentru frecvenţa unde erau difuzate emisiunile TVR.Dirctorul companiei „2 Plus”, Răzvan Paveliu, a declarat că a solicitat modificarea grilei de emisie pe motiv că nu s-a reuşit încheierea unui contract cu Societatea Română de Televiziune (SRTv).El a declarat, potrivit agenţiei Infoprim, că au fost înaintate scrisori către aceasta, precum şi către Guvernul României, dar partea română nu a acceptat o întrevedere . Răzvan Paveliu a anunţat că „2 Plus” va retransmite postul român de televiziune „Antena International”. Modificarea solicitată a fost aprobată cu votul a cinci din cei şase membri CCA prezenţi în şedinţă.

Vlad Ţurcanu, Ludmila Vasilache şi Ruslan Pleşca s-au retras din sală la începutul şedinţei, motivând că nu a fost consultată cu ei ordinea de zi în cadrul unei şedinţe interne, aşa cum se obişnuia până acum. Răzvan Paveliu a declarat că modificările de grilă vor fi operate în cel mai scurt timp.

PENTRU TOTI CEI CARE LOCUESC IN IMPREJURIMELE CHISINAULUI SI DORESC SA RECEPTIONEZE PROGRAMUL TVR1!
Ca sa receptionati acest canal e necesar o antena pentru canalul n.9 diapazonul metric,antena e necesar sa fie orientata spre Sud-West.In Chisinau se receptioneaza foarte bine in regiunea Durlestiului,Schinoasa Noua,Gara de sud,Telecentru,Centrul Hidrometeorologic din sect.Botanica,str.Miorita-str.Grenobli.Vizionare placuta,speram ca comunistii nu vor bruia semnalul !

 P.S.

                                                             (sursa BBCRomanian) 

Anunțuri

97 comentarii »

 1. Pe cinstite, nici nu e un post grozav, nu am idee cine se mai uita la asa ceva aici, dar aproape nimeni (cel putin in orase, unde ai ce alege, NU)
  Partea proasta e ca nu aveti alternativa, (nu neaparat la cele romanesti) ci la ORICE ALTCEVA decat cele rusesti.
  Nu ai ce alege, va inunda cu posturi rusesti, implicit mentalitate ruseasca, care dupa cum vad revine in voga, fiind privite in mod nostalgic 🙂

  Comentariu de Xtall — 20 Noiembrie, 2007 @ 22:11

 2. Nu are emisiuni interesante cum sunt pe cele private,dar este foarte mult apreciat de oamenii de pe la tara,intr-un fel este si ca un simbol al romanismului.Imi aduc aminte perioada cand a fost scos un post public rusesc si in locul lui a inceput sa emita TVR,oamenii erau foarte bucurosi,de asta eu privesc asta ca o lovitura data romanismului mai intai.

  Comentariu de Alex — 20 Noiembrie, 2007 @ 22:19

 3. pai bun lovitura, dar daca omul nu comenteaza si nu cere ?
  Crezi ca daca se vor introduce numai rusesti o sa comenteze cineva ? eu chiar nu cred. Ar comenta doar cineva care nu are nimic de a face cu limba si natia rusa, dar cum multi de acolo o inteleg perfect, asta nu-i deranjeaza, pe mine unul care nu pricep nimic m-ar deranja.
  Si nu ca m-ar deranja ca se emite asa ceva ci m-ar deranja ca nu am altceva ca alternativa pentru MINE, sa pot pricepe si eu, si sa fie la obiect cu ce ma intereseaza pe mine, efectiv cu rusa ar fi o chestie cu care nu am nimic comun, nu am eu la ce ma uita la rusi.
  Vezi ca si aici nu prea se uita lumea la cele straine, (desi sunt destule) se uita doar cele „interesante” ,stiinta, tehnica, informare generala dar la cele ce tin strict de noutati, divertisment, stiri, NU, tot cele locale sunt preferatele, si acolo local insemnand rusa, e…aiurea.
  Dar din cate stiu, Pro-TV (md) este inca, nu ? Asta ce emite ? preia ceva de pe undeva de aici sau local de acolo ?

  Comentariu de Xtall — 20 Noiembrie, 2007 @ 22:39

 4. Pro tv (md) mai emite inca dar din pacate si pe el emisiunile de calitate sunt substituite cu celea autohtone,seara se mai baga seriale lacrimogene pentru muieri preluate de pe canalul ACASA,seamana dupa grila programului cu PROtv international,noroc ca receptionez satelit.Acum urmaresc „Nasul”pe B1 ,mori de ras cum ii freaca pe parlamentarii cei care i-au banii pe chirie 😀 La noi sa fie asa emisiune a doua zi o inchid dracii de comunisti

  Comentariu de Alex — 20 Noiembrie, 2007 @ 22:56

 5. Atentie! E Antena International si nu Antena 1. Eu sincer nici nu am stiut mult timp ca exista asa ceva. Ea preia prin redifuzare emisiuni de la antene (cele 4) si mai are si o calitate tehnica discutabila.

  Cea mai buna dintre Antena e Antena 1, are si programe de stiri bune (daca faci exceptie de pupat obrajii in direct a lui conu Voicu’). Sa stiti ca stirile de la Antena 1 sunt bune.

  Postul cel mai bun pentru informare si echidistant pe deasupra este Realitatea dar nu este decat un post de stiri.

  Comentariu de George — 21 Noiembrie, 2007 @ 00:01

 6. Eu le receptionez pe toate Antenele.Stii ce nu-mi place mia la Realitatea?Ca dau foarte putine stiri despre R.Moldova

  Comentariu de Alex — 21 Noiembrie, 2007 @ 00:15

 7. Postul B1 este unul cu mica audienta.
  Alex, incisivi si rai sunt multi dintre comentatorii si moderatorii de emisiuni de informare difuzate in special seara.

  Dar am sa-ti spun un lucru. Pe cei vizati ii doare undeva de ce se spune in direct despre ei. Pe de o parte acesta este un test bun al democratiei. Sa poti injura, si sa dezvalui in direct dar la noi nu prea mai are efect.

  Era o perioada cand fiind injurat Base’ el intervenea in direct. Acum il fac in toate felurile cei de la Antena 3 – nu mai reactioneaza defel.

  Eu cred ca avem o media deschisa, ceea ce face bine „la democratie” problema noastra este aceea ca pe omul de rand nu-l mai intereseaza si prin urmare nu penalizeaza atunci cand ar trebui sa o faca.

  E pacat ca in Basarabia posturile media sunt sub opresiune. Dar cel putin citind ziarele cu scriere in romana am observat ca sunt foarte negative la adresa comunistilor. Macar sunt citite?

  Comentariu de George — 21 Noiembrie, 2007 @ 00:18

 8. Daca sa ei dupa audienta,vad ca in unele seri OTV-ul asta intrece si PROTV-UL.Al cui e postul asta,OTV-UL?Ei ce ,in afara de Elodia ceia
  n-au altceva despre ce discuta?Discuta atata despre ea de parca ar fi prima disparuta din Romania.OTV si DDTV mi se pare ca sunt cele mai proaste canaluri tv.

  Comentariu de Alex — 21 Noiembrie, 2007 @ 00:26

 9. Alex, cu parere de rau iti spun ca toate posturile romanesti dau foarte putine stiri din Rep. Moldova. Singurele care mai dadeau ceva-ceva era N24 (o singura emisiune care s-a sistat) si TVR care-si mai aducea aminte cateodata.

  Cand m-am referit la Realitatea m-am referit la calitatea actului jurnalistic si echidistanta mesajului transmis.

  PS. Daca teritoriul actual al Rep. Moldova ar fi in cadrul teritoriului Romaniei pe toate posturile romanesti s-ar da despre acel teritoriu la fel de mult ca pentru orice alt colt al actualei Romanii, ba poate chiar mai mult: Chisinaul fiind al doilea oras ca marime din tara.

  Comentariu de George — 21 Noiembrie, 2007 @ 00:28

 10. Vezi George,din pacate asta e o dovada ca-i dor in pix de R.Moldova.Pe mine sincer ma doare foarte mult lucrul asta.Aproape pe toate site-urile de stiri romanesti,in toate ziarele si mai pe toate posturile TV si Radio stirile despre R.Moldova sunt prezentate la RUBRICA EXTERNE,in timp ce rusii spun de noi cei din R.Moldova ori alta foste republici ca facem parte din „blijnee zarubejee”,in romana ar fi cam tarile din vecinatatea hotarului.Esa ca pe noi Romania ne indeparteaza de ea,dar rusii ne apropie.Astas ar fi cum la oameni care doresc sa tina distanta dintre ei si se adreseaza numai cu Domnul si Doamna,dar cand doresc o apropiere se tutuesc,trec la tutuire

  Comentariu de Alex — 21 Noiembrie, 2007 @ 07:57

 11. Stii Alex, Rep. Moldova chiar este o tara vecina, ea s-a declarat asa. Nu a dorit-o Romania. Atunci e privita ca o tara straina.

  Cand cineva de la noi mai trage cu ochiul pe acolo sau incearca sa fie mai apropiat de Rep. Moldova imediat autoritatile din Rep. Moldova se umfla repede a indignare ca ne amestecam in treburile interne si ca incearca sa va dea lectii.

  Imediat cel care a avut initiativa din Romania se retrage si continua sa nu raneasca orgoliul Basarabiei.

  Sa stii ca pe mine m-ar speria ca Rusia sa priveasca Romania ca o tara la vecinatatea imperiului sau sub atenta sa grija. Eu chiar imi doresc ca Rusia sa nu mai poarte „grija” noastra. Bine ar face sa ne lase asa – neingrijiti.

  Comentariu de George — 21 Noiembrie, 2007 @ 09:14

 12. Vezi George,ca dupa cum spui tu,ajungem la vorba Carolinei,ca Romania a abandonat R.Moldova.Romania e tara-mama pentru ca cea mai mare parte a Moldovei,impreuna cu capitala Iasi e in componenta ei si nu e normal ca sa aiba fata de noi atitudinea actuala,ea are tot dreptul sa se amestece in treburile R.Moldova pentru ca-i o parte a Romaniei si deja o maltime au si cetatenia ei.Asa ca aici gresesti.

  Comentariu de Alex — 21 Noiembrie, 2007 @ 15:28

 13. Nu Alex. Nu voi putea fi niciodata de acord cu una caCarolina. Este o persoana rau intentionata, frustrata. Eu nu doresc sa am de aface cu una ca ea nici macar in discutii.

  Romania nu a abandonat parte a teritoriului sau, ci i s-a furat.

  Pe mine ma socheaza cum spuneti ca avem tot dreptul sa intervenim in treburile Rep. Moldovei. Probabil voi ATI DORI asta dar totusi aveti statut de tara distincta la dorinta voastra.

  Uite; hai sa judecam altfel. Sa spunem ca sunt de prin partile Satu Mare la granita cu Ungaria. Cum m-as simti eu cand Ungaria ar vorbi despre acel teritoriu in care locuiesc ca are dreturi asupra Satu Mare (si asta cu atat mai mult cu cat cei din Satu Mare niciodata nu si-au reafirmat dorinta sa fie independenti cum ati facut-o voi). Pai ii spun Ungariei : Mai dute-n M..a. Ti-am cerut eu ceva, sa vrei sa fac parte din Ungaria?

  Noi din Romania stind ca voi ati dorit sa fiti independenti nu putem decat sa ne supunem dorintelor voastre, altfel se numeste siluire.

  Dar cine este acest Carolina? Stii cine e? Eu tot cred ca e barbat, dupa modul in care vorbeste. Si de ce cascati gura la toate spurcaciunile lui?

  Are o ura viscerala la adresa Romaniei.

  Comentariu de George — 21 Noiembrie, 2007 @ 16:26

 14. Eu am avut in vedere ca ajungem la vorba ei ca Romania ne-a abandonat.Pai atunci in 1940 Basarabia i-a fost furata,dar fapul ca dupa 1990 a recunoscut independenta deja esa ca ea singura a recunoscut acest furt,prin fapul ca a recunoscut independenta ea a renuntat singura la drepturile ei.Uite de exemplu asa,o mama naste un copil care este furat la nastere,acest copil peste cativa ani este abandonat de hoti si cineva doreste sa-l adopte,dar se afla ca acest copil are parinti naturali cu acte in regula.Instanta de judecata intreaba pe parinti daca n-au nimic impotriva adoptiei ori doresc sa-si primeasca copiii inapoi,si daca atunci acesti parinti spun ca n-au nimic impotriva adoptiei, nu esa ca si-au abandonat singuri copiii?Asa si in cazul noastru.

  Comentariu de Alex — 21 Noiembrie, 2007 @ 17:53

 15. Semnati petitia Stop republicomoldovenizãrii TVR1! Stop manipulării comuniste în Moldova! Petition http://www.petitiononline.com/BMDRO/petition-sign.html

  Comentariu de INconstantIN — 21 Noiembrie, 2007 @ 21:57

 16. Nu este asa, Alex. Eram student pe vremea aia (in timpul dezrobirii noastre dar si a voastra). Inainte de ’90 noi cei aproape de granita urmaream TVMoldova, fiind o alternativa la cele doua ore ale noastre dinainte de ’90. Chiar inainte de ’90 (parca incepand cu luna August) noi fiid inca sub Ceausescu, vedeam cum Basarabia era pe un curent profund de renastere nationala.

  Sa stii ca pe noi de aici din Romania ne-a bucurat nespus. Linia partidului-PCR era una clara, aceea de a nu se spune nimic.

  A intervenit revolutia cu obscuritatea ei. In ani ’90-’91 inca vedeam cum in Basarabia se luau masuri de redesteptare nationala, DAR NICIODATA nu am observat ca acea redesteptare ar merge catre o eventuala unire.

  Mie imi dadea senzatia ca doreati sa fiti independenti si atat. Doreati sa fiti ceea ce spune azi Base’ O Natiune – Doua Tari. Niciodata nu am remarcat o solicitare expresa a Basarabiei pentru o eventuala unire, NICIODATA. Aceasta solicitare nu a venit niciodata deci nu aveam cum sa o refuzam.

  Dupa ’92 acest curent pronational parca a fost oprit. Din ’98-’99 parca cele doua tari isi fac in ciuda una alteia. Oricum de vre-o 3-4 ani senzatia pe care o am este ca se urasc una pe alta – indiferenta in Roamnia si ura si dispret din Basarabia.

  E pacat: Nu vezi! Mai degraba ne intalnim noi cu ungurii in sedinta comuna a celor doua guverne in care se iau hotarari, sa mai facem o autostrada impreuna, o conducta de gaze intre Szeghed-Arad impreuna, decizii ce privesc viata cetatenilor in comun si pe deasupra mai si conlucreaza in UE (lobby in acest sens concertat).

  Dar pe partea astalalta ce e? Ura si ciuda!

  Eu iti spun sincer ca imi pare rau si de Moldova noastra, din care am plecat eu. Nu se poate ridica deoarece Romania nu are un partener in vecinatate pe care se poate baza: sa creeze autostrazi, retele comune, investiti comune. Nimic.

  Uite sa-ti spuna Xtall cum vede el problema in Vaslui si cum o vede in Oradea. Si Iasul a regresat din cauza asta in detrimentul oraselor din vestul Romaniei.

  Chiar si cu bulgarii cu care ne mai contram noi dar aceasta contra intre Romania si Bulgaria duce la o intrecere si totusi sunt mai multe rezultate decat in est. Imi are sincer rau.

  Romanii nu au reticente majore in ceea ce-i priveste pe basarabeni.

  De multe ori voi va puneti intrebarea DE CE romanii privesc asa cum privesc RM. Eu pot sa-ti spun ca nu ma sperie nivelul mai scazut de dezvoltare a Basarabiei (si la noi sunt zone foarte, foarte sarace), nici faptul ca aveti o orientare mai sociala – socialsta ori comunista. Intr-un stat mare ca Romania asta se contopeste si se omogenizeaza.

  Eu am o singura reticenta legata de mentalitatea retrograda cu aplecare spre filonul sovietic (mai recent rus). Pai cum altfel, o populatie care ne pune pe noi in balanta cu rusii, si care-si declara iubire imperiului!!!! Asta nu as putea sa inteleg niciodata. Pentru asta avem cele mai multe reticente.

  Ai observat ca de cele mai multe ori cand noi din Romania suntem suparati pe cei din Basarabia imediat pe buzele noastre apare cuvantul RUS sau RUSULE.

  Asta e un indicator important: Cand n-o sa mai apara frecvent pe buzele noastra aceasta remarca atunci se va schimba si optica noastra referitoare la Basarabia.

  Din partea Basarabiei reprosurile curg garla si de cele mai multe ori eu nu le vad rostul.

  Comentariu de George — 22 Noiembrie, 2007 @ 11:12

 17. Oradea 😛 haha … pai nu ajungem cu Vasluiul nici la calcaiul celor de acolo. Oradea e oras de frontiera/vama, si pe deasupra si oras turistic superb, cu traditie si toate statiunile alea, … pur si simplu nu ai ce compara atat de diferiti suntem ca dezvoltare, si niciodata nu cred ca se va ajunge la un egal. Nu are cum.
  Ei au fost cu atuuri acolo de cand se stiu de pe vremea lui Ceausescu era diferenta, majoritatea aveau rude in Germania Ungaria, s-au ajutat si au investi.
  Are un amplasament ideal pentru investitori, in centrul orasului delimitat de raul Cris (chiar si in trecut) nu se permiteau circulatia decat numai pe jos, toate masinile aveau interdictie de circulatie acolo, civilizatie, curatenie, tot ce vrei….
  Cu cat ai fost mai la vest cu atat era mai bine pentru tine. a venit unguru a facut ceva, a venit sarbul, grecul ..etc au facut si ei ceva (fiind aproape) , aici la noi cine sa vina ? sau noi cei de aici cu cine sa facem afaceri ? cu R.Moldova nu ai ce sa faci ca tie si frica.
  In general toata zona de la Cluj spre vest e total diferita de partea moldoveana.
  Lume mai putina dar gospodarita. aici multa lume si multa saracie (la sate nici nu mai vorbesc si la sate se vede cel mai bine diferenta enorma)
  Acum e drept ca s-au mai ridicat si aici dar nu datorita investitiilor din vezt ci de la cei plecati in strainatate si de la cei care au inceput sa-si faca o afacere proprie. Dar in zona de vest lucrurile astea se intamplau cu foarte mult timp inainte sa poata sa faca lumea pe aici asa ceva deci oricum ei vor fi mereu in fata.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 12:01

 18. Stiu Xtall, eu find originar din sudul Moldovei tin oarecum cu cei de acolo. De multe ori le spun colegilor din Bucuresti ca Iasul si Bacaul e asa si pe dincolo. Uneori le tin partea chiar daca in adancul sufletului meu realizez ca ii discriminez pozitiv comparativ cu vestul tarii atragandu-mi zambete malitioase.

  Bun problema este ca aceste decalaje cresc si mai mult pe zi ce trece si datorita faptului ca acolo au avantajul „conectarii” cu UE.

  La antipod, orasele din estul tarii sunt privite de straini si investitori ca margine de tara sau ca niste gari aflate pe o linie moarta. Deci linia se OPRESTE pe Prut si atat. Alta era situatia daca la est aveam noi un partener in care ne puteam bizui.

  Stii ce cred eu si tare nu as dori sa se intample asta: Ca aceasta frontiera intre noi si RM si cea intre (Polonia si tarile Baltice) pe de o parte si Ucraina pe de alta parte sa fie o noua falie creata pentru multi ani de acum inainte. Lumi ce privesc in sensuri opuse.

  Comentariu de George — 22 Noiembrie, 2007 @ 12:49

 19. Eu nu cred ca se vor avanta spre est cu investitiile, nu pentru ca nu le-ar coveni (chiar ar fi convenabil, mana de lucru fiind mai ieftina) dar nu se vor avanta pentru ca se mentine linia de separare pro-rusii si outsiderii (vazuti ca straini), ar fi considerata ca o bresa in randul tarilor pro-ruse, simpatizante Rusiei (deocamdata Moldova e tot acolo in oala simpatiei Ruse, nu s-a detasat de ea)
  Daca lucrurile ar fi mers pe o alta cale, cea cu comertul (fara politica, pur economica) poate as mai fi crezut ceva, dar efectiv se cam trage linie la Prut, dincolo de el apare nesiguranta si incertitudinea cu toate viziunile astea pro rusi.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 13:10

 20. Asa este, asta spuneam si eu dar nu vezi ca basarabenii vad cu totul altfel problema?

  Stii ce cred eu? Ei nu constientizeaza acest aspect. Sau considera ca este o nascocire a romanilor ori strainilor.

  Uite cum toti care posteaza pe Curaj sub flag-ul RM dau dreptate Carolinei (Socolenco, LG, Lupul evreiesc, Anatol HS). Doar nu i-au apucat pe toti strechea? Sunt convins ca Alex a exagerat dandu-i dreptate o data Carolinei pentru a-mi arata/explica prin exagerare ca si noi suntem de vina. Stiu ca o parte de vina o avem si noi dar problema este alta, Alex.

  Comentariu de George — 22 Noiembrie, 2007 @ 13:31

 21. Problema e ca nu numai noi vedem asa lucrurile.
  De fapt noi poate am mai incerca cate ceva dar altii nu risca.
  Am lucrat la un neamt o vreme, (pana am avut un accident si nu am mai putut merge la el) Thomas Reiter (Reiter Trading, mai vorbesc si acum cu el ca e un tip foarte de treaba si ma amuza romana lui 🙂 ) si nu stiu cum venise vorba de afacerile lui, i-am propus asa, ca idee, de ce nu incearca sa mareasca firma si in Chisinau, sa-si deschida o filiala acolo.
  Nici nu a vrut sa auda.
  Nu mi-a dat raspuns clar ca uite de asta nu vreau , dar clatina din cap ingrijorat ca nu.., desi in tara are cam peste tot in toate orasele si se zbate sa castige orice licitatie oriunde ar fi, nu conteaza ca e mare sau mica. O vreme chiar nu am prea priceput eu de ce nu vrea, cred ca merita oricum sa risti, dar…..uite ca altii nu merg chiar pe riscuri sau orbeste.. Ceva sa prezinte incredere trebuie sa ai.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 13:52

 22. In BRD, directorul de la Iasi a avut initiativa sa deschida o agentie sub tutela Iasului in MD. Bucurestiul a spus Halt. Nu-i poti acuza, calcule se fac si noi nu cunoastem chiar toate aspectele implicate. Daca Voronin anuleaza impozitul pe profit de la anul cu amnistie fiscala cu tot eu cred ca isi face calcule gresite. Investitorii tot nu se vor duce atat timp cat MD este pe un teren miscator.

  PS. Vezi ca in Austria se sta foarte bine la acele pensiuni dragute din Alpi (moteluri). Eu am fost in Saalbah si Kaprun. Foarte bine se ajunge si se sta acolo. Preturile sunt chiar mai mici ca la noi, iti iei un abonament pe telescaun si iesi cu MULT mai ieftin ca la noi.

  Eu am fost in vara, Nu asta, vara trecuta. Mi-a placut mult acolo. Am vrut sa trec Dolomitii dar m-am ingrozit cat aveam de urcat si coborat cu masina. Am dat taxa de pomana, la jumatatea drumului m-am lasat pagubas, panta era EXTREM de abrupta. Aveam de facut drum inapoi pana in tara. Chiar si la jumatatea drumului privelistea era exact ca la ciocolata MILKA. Preturile sunt ca la noi.

  Vezi ca INCA e anul Mozart la Salzburg. Eu am ratat intrarea in oras. Cu atatea bretele…. Merita din plin am auzit.

  Anul viitor intentionez Elvetia si poate ma opresc si prin Salzburg. Imi planific cu un an inainte, era anul Italiei dar m-am lasat pagubas, ca nu doresc sa-mi gasesc masina vandalizata in Italia.

  Comentariu de George — 22 Noiembrie, 2007 @ 14:15

 23. Erata. Scuze anul Mozart a trecut.

  Comentariu de George — 22 Noiembrie, 2007 @ 14:19

 24. Atmosfera e apasatoare in MD pentru un strain, din start e vazut/privit ca strain, nu stiu cati s-ar complace sa aiba afaceri asa stresati.
  Efectiv e o tara straina cu interese straine si nu europene (pentru unul din UE)
  Traficul de frontiera ar fi trebuit sa zbarnaie la ora actuala de masini, sa fie un dute-vino, cum se intampla si in vest, fapt ce ar arata o schimbare reala, dar nu se intampla asa ceva.
  E separatismul asta, noi suntem noi (pro rusi) si voi sunteti voi cei care ne dati de munca/bani dar mai putin cu drepturile voastre.
  Si tot cu zarharelul, mai tine o chestie dar detin eu ce vreau, ia si fa/investeste, dar nu-ti vand pamantul, protectie nu ai, dreptatea te judeci pe la CEDO … industrie nu e, orase putine, structura proasta, teren sa zici ca ai avantaj pentru a face turism pe acolo iar nu tine, sa faci comert la sate … nu merge, sunt altii mult mai dezvoltati la capitolul asta si chiar si acolo scartaie, singurul atu e vinul.
  Ucraina e mult mai bine la capitolele astea.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 14:59

 25. George,pentru mine faptul ca Romania a recunoscut independenta R.Moldova e un abandon,o tradare mai ales ca Romania avea tot din partea mai multor tari,dintre care si SUA.Ei niciodata n-au recunoscut pactul cela dintre Germania si Rusia.Am auzit o versiune pe aici la noi de ce a fost omorat asa in graba Ceausescu,ca el cica avea de gand sa ceara retrocedarea tuturor pamanturilor romanesti care au fost furate de sovetici in anii 1940,nu stiu pe cat e de drept,tu n-ai auzit niciodata asta?Am spus ca ajungem la vorba lui Carolici,nu ca-i dau dreptate ratacitului cela,stii ce atitudine am fata de postarile acestei persoane.

  Comentariu de Alex — 22 Noiembrie, 2007 @ 21:44

 26. 😀 gresit Alex, pui prea mare pret pe unitate teritoriala si nu pe unitate etnica, (care nu a existat sa fim seriosi) asta in primul rand trebuia sa fie, dar nu a fost ca din cate s-a vazut nefortati de nimeni ati dorit independenti.
  Noi daca suntem frati si eu vreau independenta, sa traiesc separat tu nu ma lasi ? nu are cine sa zica ceva contra acelui lucru, mai ales ca de atata vreme noi nu mai aveam nimic comun, atunci a fost alegerea (si a fost libera de data asta) cam asa s-a intamplat. acu nu zic ca-mi place de iliescu dar nu cred ca era treaba cuiva sa va impuna sau sa va ceara .. nici atat
  Intr-un fel a facut bine ca nu s-a amestecat cu sila nu se face nimic.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 21:57

 27. Cererea nu de aici trebuia sa vina.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 21:58

 28. Iliescu sa stii ca nu e vazut rau din cauza voastra, are altele pe constiinta (mult mai rele) 🙂
  Dar la treaba cu basarabenii si independenta, nu comenteaza nimeni ca ar fi vina lui. Ce ati vrut aia ati facut, pe de alta parte daca stai sa te uiti tot el a dat cele mai multe facilitati celor de acolo cadouri nerambursabile si altele, de la care a aluat mustruluiala dupa aia.

  Comentariu de xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 22:11

 29. Noi am dorit independenta fata de Rusia,nu fata de Romania.Dupa celea doua poduri de flori ,urma sa fie podul unirei,dar n-a mai fost dat sa fie,caci Rusia a pornit conflictul cu Transnistria.

  Comentariu de Alex — 22 Noiembrie, 2007 @ 22:29

 30. 😀 hai mai 😉 uite niciodata nu am auzit ceva de unire, nici pisica nu sufla a unire, si nu de teama ca putea sa sufle linistita ptr ca atunci nu se intampla absolut nimic fiind si noi liberi si voi la fel de liberi, deci, sincer, pe nimeni nu interesau chestiile astea, lumea era doar curioasa sa vada ce faceti ca ati aparut asa deodata liberi si independenti…s-a dat drumul la vama doar cu buletinul.. si cam atat. nici pe unii si nici pe altii nu interesau a face ceva.
  Abia dupa aia a aparut interesul, cind a aparut si restrictia.
  Daca ar fi fost interes (odata ce ati fost liberi) nu ar fi sarit lumea de acolo ca din pusca sa-si redobandeasca cetatenia romana ? pai nu ar fi fost normal asa ? macar sa se vada ceva….
  Si hai sa-ti mai zic o mica chestie 🙂 (nu o stiam nici eu dar am aflat de acolo) cumnatu, s-a rugat de el nu stiu cine exact (dar din ro) el fiind in facultate Chisinau, si nu numai de el, dar la mai toti studentii si oamenii se faceau atunci apeluri de astea sa se inscrie la redobandire cetatenie sa-si redobandesca cetatenia, efectiv te rugau, dar pauza, nu a sarit nici asa nimeni.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:04

 31. Cum n-ai auzit de unire?La inceputul anilor 90 aproape la toate protestele lumea striga” Unire,Unire frati romani’. Tu parca ai fi de pe alta planeta,unde erai atunci?PPCD din RM pana in anul 2000 a avut scris in statutul partidului ca scopul final e unirea RM cu Patria mama,Romania,dar tu scrii ca n-ai auzit de unire.
  Pe atunci foarte multi faceau bani buni pe redobandiri,ii rugau ca pe urma sa-si vanda „repatrierile”.

  Comentariu de Alex — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:17

 32. Prostia mare a inceput atunci cand voronin a inceput sa schimbe ordinea lucrurilor, a inceput cu schimbarea manualelor de istorie, denigrarea romanilor, si a continuat linistit cu toate celelalte fara sa comenteze cineva de acolo.

  Toate astea pentru independenta ? sa fim realisti ca nu va sarea nimeni in cap cu unirea daca voi nu ati vrut, dar cum rigorile si izolarea cu UE v-au ingradit voi ca sa scapati ati dat pe redobandiri si el de teama ca se va intampla ceva va bagat pe gat toate astea si voi ati inghitit linistiti.

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:22

 33. Cum n-ai auzit de unire?La inceputul anilor 90 aproape la toate protestele lumea striga” Unire,Unire frati romani’. Tu parca ai fi de pe alta planeta,unde erai atunci?PPCD din RM pana in anul 2000 a avut scris in statutul partidului ca scopul final e unirea RM cu Patria mama,Romania,dar tu scrii ca n-ai auzit de unire.

  🙂 Alex crezi tot ce zboara ? Am fost aici am fost si cand cu podul de flori.
  Dar cati au fost ? ai vazut interesul ?

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:24

 34. Voronin e un dobitoc nostalic dupa timpurile sovetice,el niciodata n-o sa fie pentru unire pentru ca satul lui de bastina e in Transnistria,nimeni nu inghite nimic din ce spune Voronin,nimeni nu protesteaza pentru au perdut increderea in toti politicienii de la noi,oamenii s-au saturat sa fie folositi si cine sa mai protesteze daca majoritatea celor de varsta mijlocie si tineri sunt plecati peste hotare la munca,peste un milion de oameni,Rosca facea proteste cu elevii si studentii dar de cand comunistii au facut legea care interzice antrenarea copiiilor in proteste politice s-a oprit omul,mai ales ca si cei din UE i-au ca nu e bine.

  Comentariu de Alex — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:32

 35. Ce media a fost prezenta ? ce oficialitati au fost acolo ?
  A fost si un profesor de romana de aici.
  Ei profesorul ala de romana are post privat radio si TV si nu sufla o vorba de Basarabia (cand e cazul sa zica ceva) asta denota ca il intereseaza si l-a interesat pe ala sau pe altii de unire sau de tot ce se intampla in Basarabia la fel cum ma intereseaza pe mine daca ploua maine in Chile.
  S-a dus acolo de fala sau fatada (ca nu stiu cum sa-i zic).

  Comentariu de Xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:34

 36. Si totusi UNIREA va fi,inca foarte curand.Coliva R.Moldova ca stat deja e gata 😀

  Comentariu de Alex — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:37

 37. Care oficialitati?Majoritatea erau studenti si licieni.

  Comentariu de Alex — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:42

 38. Au fost si oficialitati Alex. dar cele care au vrut sa fie bagate in seama ca pe altii nu au interesat. asta nu-ti spune nimic? 🙂
  Cu unirea tu chiar crezi ?
  Eu mai zic asta din cauza ca am ciuda la cei de teapa lui Carolica dar… nu-mi fac idei, ptr ca, pe ce sa pui baza cand crezi asta ?
  tu nu vezi cum sunt lucrurile ? Sansele mari au fost, acum din ce in ce mai rau va fi aviz la asta, lucrurle eu nu vad ca se indreapta acolo.
  Lucrurile se indreapta spre ura, si ura ne apropie ? sau e o fratie nemaipomenita ?
  Cu fiecare pas spre separare, cum e si cel cu limba, cu atat va departati de noi.

  Comentariu de xtall — 22 Noiembrie, 2007 @ 23:52

 39. Din contra,totul duce spre unire,Voronin e in agonie cu partidul lui de asta si zbiara,s-a certat cu totii vecinii si nu stie ce sa mai faca ca sa intre in gratia lui Putin.

  Comentariu de Alex — 23 Noiembrie, 2007 @ 00:02

 40. Eu cred ca totul duce la o (posibila) revolta (a voastra, pentru acolo) dar ca sa faci unire trebuie oameni pro si aici si acolo.
  Acolo in cel mai fericit caz scapati de Voronin, si dispare tensiunea dintre RO si MD, si daca ai zis ca Lupu e cel cu sansele, Lupu tot nu va fi ptr unire.
  Chirtoaca poate ar fi insemnat ceva, un punct plus pentru, dar inconjurat de atatia comunsti nimeni nu va avea sanse sa faca asta, pentru ca trebuie unanim votata si nu sunteti numai voi, aveti o gramada de rusi care vor fi pro ?
  Aici e aproape la fel, dar pentru ca lucrurile au degenerat atat de rau intre noi, (asta numai multumita lui Voronin) multa lume nu mai este ptr unire, a disparut simpatia, chiar de se va face referendum, (dar lucrurile nici macar nu vor ajunge pana acolo, aproape as paria pe asta) pentru ca acolo limba e cea care o stim (Lupu nu o va schimba) etc etc… Lupu nu va schimba nimic din ce e facut (si raul deja e facut)
  Deci in cel mai fericit caz certurile vor disparea, dar de la asta pana la unire…..trebuie sa fie oameni pentru asa ceva, si aici oamenii nu mai sunt, la cate scandaluri cu tiganii au fost ne-am fript de acum pentru o buna bucata de timp si ne va lua multa vreme sa indreptam imaginea (daca se va ma putea si asta), iar ptr Basarabia nu vor fi prioritati sau inclinatii pentru ca nu e prioritara mai multe probleme ne va aduce cu pro-rusii si comunistii de la voi care crezi ca vor tacea ?, sau vor fi pro ? vor veni aici cu scandalurile lor pro-rusia? cine va inghiti (aici) asa ceva ?
  Nu destul ca avem probleme cu tiganii ? sa mai avem si cu rusii ?

  Comentariu de Xtall — 23 Noiembrie, 2007 @ 07:59

 41. Uite si pe site-ul ala, curaj, la voi sunt pentru unire cativa (dar nu toti si nici cel putin nu sunt o majoritate).
  Aici ai vazut macar putin din ce vrea lumea la voi, sau pe undeva pe aici asemenea chestii?
  Lumea are alte probleme, nu mai este interesata de Basarabia decat ca stire si ce se mai intampla acolo.
  Daca e sa se puna problema concret (sa se faca ceva), pentru cei de aici Basarabia=probleme suplimentare si crezi ca vor face ceva pro, stiind ca vin si problemele odata cu asta ?
  Daca se va ameliora climatul, abia dupa asta (dar o sa treaca ceva vreme ca asta nu se face instant) abia dupa aia „poate” ca va fi ceva. Dar nu cred ptr ca timpul trece, e nefavorabil ptr unire trecerea timpului dar e foarte favorabil ptr rusii de la voi, raul a fost facut ei merg inainte si dezvolta ce au inceput ca de acum nu le va mai fi greu, au obtinut ce au vrut, si tot asa cu timpul trecand va fi tot fiecare cu ale lui, tot separat, si fiecare rezolvand problemele sale cum stie.

  Comentariu de xtall — 23 Noiembrie, 2007 @ 08:22

 42. Ai scris „Cum n-ai auzit de unire?La inceputul anilor 90 aproape la toate protestele lumea striga” Unire,Unire frati romani’. Tu parca ai fi de pe alta planeta,unde erai atunci?PPCD din RM pana in anul 2000 a avut scris in statutul partidului ca scopul final e unirea RM cu Patria mama,Romania,dar tu scrii ca n-ai auzit de unire.”

  Nu alex noi nu am auzit de Unire niciodata. Poate ati facut-o pe mutenie dat NICIODATA nu ati manifestat intentia de Unire.

  Nu da exemplu de PPCD si Rosca. Poate catva lideri pun in statutul partidului si au o retorica ProUnire dar eu vorbesc de un curent sau o (scuza-mi limbajul de lemn) emulatie pe acest deziderat.

  Si la noi sunt partde care vorbesc de Unire. Unele chiar se numesc Romania Mare si au scris in statul acest lucru.

  Dar intelege, nu asta e problema. Niciodata nu a fost o aspiratie a polulatiei catre unire, nici manifestata nici nemanifestata. DECI vorbescde dorinta poporului si nu declaratii ale unor oameni care nu au putut ridica oamenii de la statiul de somnolenta.

  Spuna tare : NU A FOST NICIODATA vorba de unire.

  Vorbiti de parca Basarabia ar fi fata mare. Ea ar vrea sa fie luata dar daca se poate sa fie ceruta. Iar cand i se intinde mana, ii adreseaza solicitantului (Romania) : „Porcule, neobrazatule, nu-ti e rusine”.

  Niciodata nu ati metionat de Unire. Basarabia (profunda) nici nu o doreste, daramite cum sa o ceara.

  Voi sunteti o minoritate care doriti asta Alex, dar cei de langa tine ?? Stii mai bine cum gandesc.

  M-ai intrebat de Ceasca’. Iti pot spune un singur lucru: A avut o moarte usoara si blanda.
  Bestia merita sa sufere asa cum au suferit martirii tarii.

  A fost un ignorant. Nu s-a gandit, nu numai la Basarabia dar nici la propriul popor (scuze, adica la romanii din Romania).

  Nu trebuie sa credeti ca el s-ar fi gandit vre-o data la Basarabia. Daca s-a scornit o asa idee, probabil ca numai un comunist indoctrinat are un astfel de interes sa-l ridicam la rang de mare patriot.

  A fost un jeg uman care a murit prea usor. Nu pot spune : Sa-l ierte Dumnezeu. „Sa-l judece Dumnezeu, mai bine.”

  Comentariu de George — 23 Noiembrie, 2007 @ 09:55

 43. Imperiul tiganesc si chestiunea romaneasca

  http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-11-23&id=229785

  Comentariu de George — 23 Noiembrie, 2007 @ 13:23

 44. George eu am spus ca am auzit asta pe la noi,nu stiu pe cat de adevarat .Acum cand v-am citit comentariile voastre,inteleg de ce noiii golani au inceput campania „Basarabia-PAMANT ROMANESC”in Romania si nu aici in R.Moldova.E foarte trist daca ganditi asa,deja incep sa cred ca raportul la o mie de oameni a celor care sunt pentru unire,la noi in RM este cu mult mai mare.Inca un argument ca Romania a abandonat Moldova este exemplul Japoniei,ei nici pana azi n-au inchiat un tratat de baza cu Rusia din cauza ca le-au fost furate insulile Kurile si pe ei nu-i intereseaza parerea celor care locuesc acuma acolo pe insule,ei tin mortis una,sa li se intoarca pamanturile.Sunt japonezii mai patrioti ca romanii ❓

  Comentariu de Alex — 23 Noiembrie, 2007 @ 21:43

 45. Alex, aici in Romania nu trebuie facut nimic. Romanii oricum o sa va accepte oricand va veti redestepta. Si o sa va accepte asa cum sunteti, cu bune si cu rele.

  Pe noi nu o sa ne intrebe nimeni la nici un referendum daca dorim ca Basarabia sa se uneasca cu Romania. Cu totul alta este situatia cu voi. Eu cred ca voi chiar ar trebui sa votati daca sunteti ori nu de acord cu o posibila Unire.

  Asta e parerea mea.

  Comentariu de George — 24 Noiembrie, 2007 @ 00:20

 46. Dar in cazul cand cineva din Romania totusi hotaraste sa faca un referendum si are suficiente iscalituri ca sa-l organizeze ce facem?Sunt destui si in parlamentul romanesc care au pus bete-n roate R.M.Sunt sigur ca daca ei ar dori procesul de redobandire a cetateniei ar merge cu viteza luminii,dar se opun din cauza ca la noi romanii din RM spre deoseibire de cei ce locuesc in Moldova din dreapta Prutului ar vota masiv pe cei din PD,la noi PD-ul si Basescu se bucura de o popolaritate mare,in partea ceilalta am inteles ca mai multi voteaza pentru PSDR.

  Comentariu de Alex — 24 Noiembrie, 2007 @ 07:16

 47. Nu se va face referendum Alex, daca e sa se faca ceva va fi intre lideri cu vreo informare ceva.
  Dar ca lucrurile astea sa se intample noi ar fi trebuit sa stam f bine la capitol intelegere intre noi. Si noi stam bine ? cu care lideri sa se faca chestiile astea ? cu alde Voronin sau Lupu ? si mai cu cine de aici ?
  In plus, Basescu daca mai face multe gafe de genul a da din gura fara a se face nimic, va fi un paria fara nici un fel de sustinere.
  De fapt el e aproape la limita cu sustinerea, iar la faza cu „sa traiti bine” a cazut foarte rau in ochii oamenilor, mai are un singur bec de calcat, si daca il calca si pe ala va avea parte numai de adversari, o singura greseala mai trebue sa faca si sa nu se faca ce a spus si deja toti se vor intoarce impotriva lui, lumea e satula vrajeli ca „o sa fie bine”, vrea si binele ala, chestia asta a prins o vreme, acum nu mai merge.

  Comentariu de Xtall — 24 Noiembrie, 2007 @ 09:02

 48. Numai cine va veni acolo la voi dupa alegeri poate indrepta lucrurile spre o directie amiabila si intelegere intre noi, altfel nimic nu se va intampla.
  acum inchipuieti ca vine cineva acolo care repune lb. romana in drepturi, pune si istoria inapoi in scoli, nu mai boteaza pe moldoveni si le spune romani (cum ar trebui sa fie)
  Ei,… cam cu asa ceva ar trebui sa inceapa cel ce vine ca lucrurile sa mearga spre o posibila unire, daca nu se face asa nu va merge nimic.

  Comentariu de xtall — 24 Noiembrie, 2007 @ 09:08

 49. Poate fi si in Romania referendum!E destul maghiarii sa se impotriveasca in parlament plus PSDR si sa adune suficiente iscalituri pentru a cere sa fie referendum si atunci ramane de ghicit numai rezultatul.
  La noi e necesar sa spuna oamenilor adevarul,ca niciodata n-o sa aderam la UE ca stat independent,sa se schimbe articolul 13 din constitutia RM,ca suntem moldoveni dupa loc,dar limba e romana .Dar pentru asta e necesar de o noua clasa politica,actualii se tem de concurenta,ca odata cu unirea nu vor mai putea sa intre in parlament,din cauza asta uninominalul e foarte bun si pentru noi.Ar fi foarte bine ca la legea asta sa mai fie un punct,ca in caz ca alegatorii sunt nemultumiti de cel care a fost ales in circumscriptia lor sa poata fi rechimat din functie,demis.

  Comentariu de Alex — 24 Noiembrie, 2007 @ 15:09

 50. PENTRU TOTI CEI CARE LOCUESC IN IMPREJURIMELE CHISINAULUI SI DORESC SA RECEPTIONEZE PROGRAMUL TVR1!
  Ca sa receptionati acest canal e necesar o antena pentru canalul n.9 diapazonul metric,antena e necesar sa fie orientata spre Sud-West.In Chisinau se receptioneaza foarte bine in regiunea Durlestiului,Schinoasa Noua,Gara de sud,Telecentru,Centrul Hidrometeorologic din sect.Botanica,str.Miorita-str.Grenobli.Vizionare placuta,speram ca comunistii nu vor bruia semnalul .

  Comentariu de Alex — 24 Noiembrie, 2007 @ 15:42

 51. NU, nu ai inteles, referendum nu va fi (pe tema asta) tocmai pentru ca „romanii” nu vor. Prea multe chestii anti-romanesti s-au facut in RM. Nu s-a vazut nici o atitudine pro-ro la toate astea.
  Deja sunteti priviti ca o tara cu un regim comunist inradacinat rau , la inceput nu erati priviti chiar asa, acum lucrurile stau mult mai rau. RM e privita ca o tara ostila Romaniei. Cu „dispret” sa zic mai clar 😦 asta e cuvantul din pacate.
  Daca e sa se faca un referendum ati avea surprize sa vedeti ca romanii „nu vor”.
  Pe unguri nu ai intereseaza nici atat chestia asta. De fapt si pe romani cam tot acolo ai doare, nu ai mai intereseaza, nu e mare diferenta intre ce cred romanii si ungurii. Si sa stii ca ungurul de aici (roman de nationalitate) nu va fi de acord tocmai pentru ca ati facut magarii anti-romanesti.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 03:51

 52. Singura ce poate remedia lucrurile este numai RM.
  Chestie absolut necesara pentru a scoate romanilor imaginea de tara ostila Romaniei.
  O sa spui (poate) ca nu voi ati facut (cele facute) ci Voronin, bine dar voi ati tacut, si e la fel, nu difera nmic cu ce se face si in ro, nu facem noi, ci guvernul Romaniei, si tot ce face el, e privit de voi (personal) ca romanii ar fi facut ceva anti-moldovenesc
  Si deci, este exact la fel, tot ce face RM e privit de romani ca anti-romanesc si este privit ca ceva personal, si nu ca a facut ceva Voronin.
  Voronin e vazut ca reprezentatul vostru, deci e vazut ca o vointa a voastra, la fel si Basescu e privit ca reprezentatul romanilor, si este tot la fel privit.

  Noi il sustinem pe Basescu, si reiese ca romanii vor ceva,nu?
  Iar la voi, reiese la fel, caci daca se vrea altceva sa se vada, nu se vede.
  Nu se vede opozitia care sa arate ca se vrea altceva, si iese ca lumea il sustine pe Voronin, deci asta este opinia moldovenilor.

  Si un lucru, (mai grav as pune), lucrurile sunt privide de romani la modul personal cand Voronin spune sau face ceva anti-romanesc acolo, si nu sunt privite ca ceva strain si dezinteresat. E ca si cum moldovenii ar face lucrurile astea.
  Pentru ca orice chestie anti-Romania e privita ca anti-romani, pentru romanii de aici. (deci personal)
  Lupu sau cine va veni acolo daca nu face ceva politic sa scoata anti-romanismul din doctrina, si sa incerce cel putin sa repare raul facut, va fi vai de moldoveni, pentru ca de romani ve-ti fi rau vazuti (nu de Romania ca tara) daca se merge pe anti-romanism mai departe, si asta e mult mai rau (pentru noi ca romani)

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 04:29

 53. Iar cu unirea pe moment nu e nici o bataie, nici lunga si nici scurta.
  Nici nu are cum sa fie tocmai acum si tocmai in asa conditii..
  In prima faza ar trebui sa existe intelegere si respect iar abia cand vor exista relatii de amicitie…. abia atunci e posibila unirea.
  Cu cine sa ai relatii de intelegere si respect daca acel cineva te face cu ou si otet facand neamul roman in toate felurile ?
  Se mai poate face vreun demers politic in asemenea climat cind exista numai refuz, renegare si dispret din partea aia ?
  In partea asta, mai poti sa pretinzi alor tai sa faca ceva pentru cei de acolo cind vezi asemenea optica ?
  Nu poti, ba poate ceri si contrariul cand vezi ca tot ei te mai blameaza si pe tine personal, ca roman, in loc sa faca ceva sa indrepte optica.
  Daca nu se repara toate astea, nu va fi absolut nimic, nu are cum.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 05:15

 54. La noi acum nu e nici un comunism inradacinat,comunisti erau cei pana la 1989,dar astea se folosesc numai de numele lor ca sa castige voturi de la oameni,ei deja se reformeaza si condamna marxismul,leninismul ,stalinismul .AStea sunt niste oameni blocati in timp,care nu stiu cum sa se reformeze dupa timpurile lor.Voronin are numai doua cai sa fuga din Moldova dupa ce n-o sa mai fie presedinte ori sa faca puscarie pentru tot cea facut.Eu cred c-o sa fuga.
  Tu tot spui ca nu se poate „casatorie”fortata dintre Romania si RM,atunci de ce nu le permiteti maghiarilor sa se separe de Romania?

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 14:22

 55. tii minte ce ti-am zis de indiferenta si lehamite ? 🙂
  Din pacate George a fost mult mai previzibil si a avut mult mai multa dreptate.
  In Vaslui desi am fost pe locul 1 la nr de votanti abia vreo 27% din populatie au fost.
  La referendum (daca e sa fie ceva) nici atat nu vor merge.
  Asta e si un fel de rasplata a politicii duse, desi e prostie, si nu asa se sanctioneaza.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 18:23

 56. Si la noi e tot asa,la referendumul din mai au fost mult mai multi.Eu crd ca din cauza ca lumea a fost prost informata,si-au bagat piciorul in alegeri ca sa nu participe lumea la referendum.Ai sa vezi ca au sa arunce toata vina pe Basescu ca a pus referendumul acuma.La noi in orice caz ,dupa cum ti-am mai spus,majoritatea sunt pentru Basescu si pentru uninominal.Am fost cu picii ,erau curiosi.

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 18:38

 57. Da si nu, nu prea inghit gogoasa si nu cred ca nu se stia.
  Nu a fost mediatizat si nu s-a explicat la tot norodul, clar, ce poate inseamna asta. Dar de stiut se stia.
  Oricum ai vazut cati s-au dus 😛 ?
  Si nu aia de la sate, aia chiar au fost putin mai bravo ca s-au dus in procent mai mare ca ceilalti de la oras.
  Orasenii nu prea s-au prezentat de data asta, bine ca nici taranii nu au fost crema prezentarii 😛 , tot slab si ei, dar taranii s-au dus in procent mult mai mare ca orasenii, asta sa nu te gandesti ca crapa acum de la desteptaciune 😛 haha … e de la asa au fost invatatii, se voteaza hai sa votam desi poate nici nu stiu ce se voteaza. „Trebuie sa ma duc” e ptr ca asa au fost educati (sa spun asa:) )

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 20:08

 58. Xtall,administratorii curajului posteaza ca Viorel,vezi si singur.Am scris niste comentarii la care inca n-ai raspuns,ca de exemplu c.54 ,nu l-ai citit ori nu vrei sa raspunzi?

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 20:19

 59. Care 45? 🙂 ?
  „in cazul cand cineva din Romania totusi hotaraste sa faca un referendum si are suficiente iscalituri ca sa-l organizeze ce facem?Sunt destui si in parlamentul romanesc care au pus bete-n roate R.M.”
  asta?
  Romania nu va face referendum 😉 nu tie clar nici pana acum ?
  Inclusiv Vadim sa fie sef si tot nu ar face.
  De iscalituri ce sa mai vorbim … pe cine intereseaza ?
  daca la referendum fiind pentru ei personal nu s-au dus, la ala crezi ca va merge cineva ?

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 20:38

 60. Com.54 omule,54 ❗ Tu ce citesti prin oglinda ? 😀

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 20:50

 61. Si nici cetatenii nu se vor da prea multe.
  A intrat legea, ordonanta aia.
  Ai vazut ceva urgentari pana acum ?
  Ca sa dai in judecata trebuie si bani, si nu putini. nu oricine isi permite.
  In plus si judecata este de durata, cu anii, si banii ce trebuie sa ai dai, si iar mai poate fi o chestie, si de acolo se pot bloca unele chestii cu actele pentru cetatenie.
  Si cine sa ceara referendum Alex ?
  Basescu ? de unul singur ?
  pai referendum se face abia atunci cand se pun de acord doua state in privinta unirii, si cand sunt intelegeri (la nivel politic) intre cele doua tari.
  deocamdata cele doua tari sunt ca si cainele cu pisica.
  Cum sa se intelega la un referendum ?

  Si cu cetateniile iar nu cred ca va fi ceva, e problema pentru ca sunt foarte multe cereri, nu sunteti numai cei din RM, dar destul de multi sunt si romanii cei plecati, care sunt cetatenii romani de gradul 1 de rudenie din tata-n fiu, si nu va lasa pe ala sa dea altcuiva cu prioritate, mai sunt si cei cu dobandirile, sunt chinezii si toti cei care vor sa ramana aici, ca sunt si de astia destui, e mult de munca pentru a se pune pe roate sa merga cum trebuie si cum zice in lege, in 30 zile 🙂 Deocamdata e utopie ce au facut, ca nu merge mai repede, daca voiau asa ceva faceau altceva sa merga mai repede.
  Ideia principala este ca nu se vrea sa se dea cetetani celor din RM mai mult decat se da celorlalti deoarece nu intereseaza pe nimeni de aici, daca s-ar fi vrut ar fi dat ceva special pentru voi cu inlesniri si facilitati special pentru RM.
  Dar ai vazut macar o singura lege sa fie data specal pentru cei din RM ?

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 20:56

 62. Aaa cu Voronin ?
  „Voronin are numai doua cai sa fuga din Moldova dupa ce n-o sa mai fie presedinte ori sa faca puscarie pentru tot cea facut.Eu cred c-o sa fuga.
  Tu tot spui ca nu se poate “casatorie”fortata dintre Romania si RM,atunci de ce nu le permiteti maghiarilor sa se separe de Romania?”
  Voronin nu va pleca nicaieri (eu asa cred) are mari sanse sa fie reales.
  daca vine Lupu e tot la fel, Voronin nu va pati nimic pentru ca nu e o schimbare radicala sunt amandoi din acelasi partid si vezi de treba ca nu-si vor scoate ochii.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 20:59

 63. Voronin n-are cum sa fie reales,nu se permite ca un cetatean din RM sa detina mai mult de 2 mandate.
  Dar eu am vrut mai mult sa-mi raspunzi la asta:
  „Tu tot spui ca nu se poate “casatorie”fortata dintre Romania si RM,atunci de ce nu le permiteti maghiarilor sa se separe de Romania?”

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:09

 64. Si cu maghiarii, pai teritoriu unde stau maghiarii e al lor ?
  Ce anume poti sa dai voie daca e pamant al Romaniei ?
  Ei de fapt merg mai mult pe etnie.
  Revendicari si alte asemenea tratate cu teritotii nu se mai fac, nici nu are sens acum cu UE. Omul poate merge si face ce vrea si unde vrea.
  Cate tari ai vazut ca-si doneaza teritoriul unei etnii/tari ?
  Sau cate tari ai vazut ca si-au recapatat teritoriul ?
  Totul se face DOAR daca exista un acord cu o clarificare/intelegere, daca una din parti nu este de acord si nu vrea, nu se face nimic.
  Dar vezi de treaba ca nici acolo nu sunt multi dintre ei care vor asa ceva, e zbantuiala politica mai mult. Ungurii in marea lor majoritate nu ai mai intereseaza asa ceva.
  Daca cumva (sa spunem..ipotetic) istoria ar fi fost ca sa se prinda teritorul ala ca fiind al Ungariei nici RO nu ar fi cerut inapoi teritoriul ala, sa stii.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:10

 65. De fapt poti sa te convingi ca e asa pentru ca uitate la sarbi uitate la unguri cate teritorii romanesti sunt si acum pline de romani si nu le cerem…asa a fost istoria asta este.
  E libertate acum si nu are sens sa faci ceva cu teritoriile.

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:14

 66. Da pamantul Republicii Moldova nu e tot al Romaniei ❗ ❓ Iata de ce ti-am pus intrebare,cu ce e mai scump orice pamant din actualul teritoriu al Romaniei decat pantul RM?Oare nu suntem toti egali,de ce noi trebue sa fim lasati de capul nostru,independenti dar restu nu?

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:17

 67. Ai vazut la Realitatea ca C.V.Tudor si-a anuntat demisia din parlament 😀 ❓

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:20

 68. Alex nu se mai merge pe teritorii (parerea mea)
  Daca era altfel de mult ne-am fi judecat pe la CEDO cu..aproape toti
  Pai tu stii ca aproape un sfert din Serbia e romana plina de romani ?
  In ungaria nu e asa mult dar este ceva, mai e si Bulgaria cu cate ceva, si ce ar fi insemnat asta ? numai harta si poate chiar razbeluri.
  asta ne lipseste ? Lumea e satula de scandaluri si violente vrea libertate

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:24

 69. pai Vadim cred ca a mirosit ca o sa fie votat „afara cu el” de asta s-a orientat omul sa iasa cu ceva demnitate..cata o fi avnd 😛 haha

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:26

 70. Dar acelea teritorii nu prea au fost in componenta Romaniei,pe cand noi am fost,in plus aici sunt multi care au cetatenia Romaniei.

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:39

 71. Cum nu au fost ? pai de unde au ramas acolo asezari intregi de romani ?
  Crezi ca acolo nu sint cu cetatenie romana ?
  In mijlocul Serbiei sunt vorbitori de limba romana cu nume romanesti si unii chiar cu cetatenii romanesti. In Ungaria la fel.
  Cetatenia nu prea mai conteaza pentru ei, conteaza apartenenta la comunitatea UE si usurinta de deplasare in comunitate.
  Daca nu ar fi fost in UE i-ar fi interesat si pe ei cetatenia.

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:44

 72. Nu se mai razboieste nimeni Alex pentru teritori, o mai fac fanaticii aia din Iugoslavia dar acolo motivul este unul religios.
  Ei de fapt nu sunt ptr unire, ci pentru „separare”.
  Pentru teritorii pur istorice NIMENI.

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:47

 73. Toate conflictele pentru teritorii, care s-au rezolvat intr-un fel sau altul pana acum sunt lasate exact asa cum i-a prins vremea (de UE vorbesc).
  Doar cele care au ramas in aer” (inca deschise/nesolutionate inca) se mai face cate ceva, (dar nu prea mult si pe cai amiabile adica CEDO, fara scandal si fara batai)

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:52

 74. Acu sa nu intelegi gresit, se poate sa se ajunga la o unire.
  Dar (asta e un DAR mare) doar daca vine cineva acolo cu care sa ne intelegem intre noi ca NATIE cu aceiasi limba si istorie.
  Treburile sa mearga fara certuri, cu respectarea (autentificarea) romanilor ca popor (acolo), si in timp, cu asta pe masa, SE POATE ajunge la unire, dar IN TIMP, sa ne intelegem prima data ca suntem romani si nu rusi,sau moldoveni, acum e de belea cum s-a ajuns, ca nu sunteti romani ca limba nu e romaneasca, nu se va baga absolut nimeni peste voi sa iasa scantei.
  Deci de aia spuneam numai voi puteti indrepta (nu noi) ca noi ce sa indreptam ? va facem limba iar romana noi de aici ? si va spunem iar romani desi in acte sunteti moldoveni ? nu trebuie sa fie in statutul vostru pusa sa fie corect ? si cine sa o puna ? va facem noi legislatia acolo ?
  Cum sa faci unire cu unul ce zice ca nu e roman ? turcu si cu rusu hai la unire ?
  trebuie sa si fie roman, cu limba, etc… Si NEAPARAT in statutul de tara si ca neam sa fie trecute pentru a mai ramane ceva sperante de unire, eu sincer nu cred nici macar ca vor incerca sa repare chestia asta.

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 21:58

 75. pentru ca uite noi ne intalnim la o bere, eu stiu ca esti roman nu ma intereseaza altceva te recunosc de roman, si e destul sa spui ca esti roman vorbind romaneste.
  Dar tarile intre ele nu se recunosc reciproc ca fiind romane.
  Voi ca „TARA” negati ca sunteti romani. Aici e buba. Tara aia nu recunoaste ca e ROMANA
  Pentru asta trebuie sa va zbateti sa fiti recunoscuti ca si tara ROMANA si nu individual.
  Pentru ca individual ti-am, zis eu te recunosc ca roman, mie destul asta.dar nu va schimba lucrurile la nivel de tara.
  Tara ce nu recunoaste ca este ROMANA e RM.
  Si nu poti sa o fortezi daca nu vrea. Numai voi puteti schimba statutul acolo.

  Comentariu de xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 22:14

 76. Ca sa iti dai seama cat de demagog e Basescu si ca de fapt nu poate face absolut nimic, e legat de maini, dar da din gura…
  De ce crezi ca a zis ca ne vom uni si vom fi frati doar in spatiul UE ?
  Pentru ca vom fi frati (individual/personal, ne vom intalni ca fratii liberi in UE) dar RO nu se va amesteca in treburile RM daca RM nu vrea, si dupa cum a aratat mersul lucrurilor pana acum, RM „NU VREA” sa fie vazuta ca o tara romana.
  Deci numai romanii se vor uni tarile NU. asta a vrut sa zica.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 22:28

 77. Xtall,o sa vina timpul si toate o sa revina la locul lor,adica limba romana va fi in sfarsit pusa in drepturile ei,conform adevarului si declaratiei independentei Moldovei.Trebue de initiat un referendum ,unde lumea sa se pronunte pro sau contra revenirei RM la Patrie.Tara suntem noi,poporul,oamenilor dupa o atata spalare de creier trebue de lamurit clar ce inseamna moldovean,roman si limba romana.Dar mai intai e necesar sa scapam Tara de comunistii astea blocati in timp si Romania e DATOARE sa ne sustina in asta,pentru ca suntem o parte din Romania,pentru ca suntem romani,pentru ca o parte din Moldova e in componenta Romaniei si pentru ca FARA DE REPUBLICA MOLDOVA,ROMANIA NU NU E ROMANIA!!!

  Comentariu de Alex — 25 Noiembrie, 2007 @ 22:33

 78. Pai uite cu asta ar trebui inceput.
  Doua natii ce vor unire trebuie sa aiba in comun ceva adica o limba, o istorie, o cultura (romane) si atunci vor avea sanse de unire, altfel nu, pentru ca nici nu ar fi motive, fara toate astea.
  O natie romana si o natie moldoveneasca (ce nu recunoaste ca e romana) nu au nici o sansa.
  Iar cu modul individual, pe cetatenii nimic nu se va schimba.
  Pentru ca tarile de fapt se unesc, si nu oamenii. Iar noi stim deja ce suntem.

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 22:58

 79. O sa cred ca sunt sanse atunci cand nu va mai boteaza moldoveni si va fi acolo romani si limba romana .
  Pina atunci ma abtin sa cred ca se va schimba ceva 😛

  Comentariu de Xtall — 25 Noiembrie, 2007 @ 23:07

 80. Alex, nu inteleg ce te face sa crezi ca Romania vre-o data ar putea sa faca referendul daca cele doua tari ar dori (ipotetic vorbind) sa se uneasca? Pai ce e in masura noastra sa spunem daca dorim sau nu sa incorporam ceva?

  NU, Nicidecum. Altceva se va intampla atunci. Hai sa aberam si sa spunem ca cele doua tari se inteleg asa bine si hotarasc sa se uneasca. In cazul asta Romania va dori ca cetatenii RM sa-si exprime vointa daca vor, ori nu, sa fie alipiti Romaniei. Asta mi mult ca sigur ca se va intampla.

  Daca nu intelegi lucrul asta cred ca nu aveti cum sa ne intelegeti pe noi (modul in care gandesc romanii).

  SCURT In Romania nu va fi nici un referendul in cazul unei ipotetice uniri cu Basarabia. problema tine NUMAI de voi.

  Exista un singur impediment mental care dureaza si va dura (la care si eu sunt extrem de reticent in ceea ce priveste RM), pe care voi nu-l percepeti. Am observat asta in mod evident la mai toti basarabenii.

  Nu e legat de spectrul comunist sau ma rog mai socialist de la voi. Nu mi-a placut deloc sa faci comparatie cu Moldova noastra care voteaza PSD-ul. La urma urmei mai bine sa voteze PSD-ul decat partidul Comunist, nu crezi?

  Si nu e nici macar situatia conflictului inghetat din transnistria pe care Europa ar reusi sa-l rezolve intr-o oarecare masura. Europenii stiu sa gaseasca solutii daca „i se va livra problema pe sub masa”.

  Marea reticenta consta in infierea unui segment de populatie rusofona (cu care Romania nu e obisnuita). Nu ma gandesc numai la etnicii rusi ci si la basarabenii care cocheteaza sau imbratiseaza o mentalitate si o „proslavenie” rusa – cultural, ideologic, adanc inradacinata in cultuta basarabeanului.

  Basarabia nu numai ca nu e pregatita dar sincer nu stiu cand va putea fi pregatita pentru o eventuala unire cu mentalitatile care sunt adanc inradacinate acolo.

  Scurt. Vorbesti ruseste esti rus, nu conteaza ca te-ai nascut pe partea cealalta a Prutului.

  Daca este sa nu va accepte romanul, pentru asta nu se va accepta.

  Izbavirea va veni din cultura voastra.
  Nu vreau sa te superi pe mine dar dau putine sanse pentru o eventuala unire.

  Comentariu de George — 26 Noiembrie, 2007 @ 00:29

 81. George,
  „Vorbesti ruseste esti rus” – mult te-ai gindit la fraza asta, sau din cauza emotiilor ai scris-o?

  Comentariu de Alexandru — 26 Noiembrie, 2007 @ 10:59

 82. Alexandru. Nu stiu cum faci tu, dar eu nu-mi impartasesc emotiile pe un blog.

  Nu scoate din context si nu trunchia. Nu face cinste nimanui tehnica asta.

  Ai inteles foarte bine ce am spus.
  Ce vrei sa ne spui: Gandesti ruseste dar vorbesti impecabil daneza?

  Comentariu de George — 26 Noiembrie, 2007 @ 14:19

 83. La com.80
  George ma gandesc la asta din cauza politicii imprevizibila a politicii romanesti.PSD-ul romanesc e bucsit de fosti comunisti,comunistii de la noi au condamnat nu demult idiologiile leniniste,staliniste,cei din PSD au facut asta?Dupa cate stiu eu inca nu.Stii care e diferenta dintre PSD asi PCRM?PSD-ul si-a schimbat denumirea ,dar nu a condamnat comunismul,la noi invers,au condamnat dar si-au pastrat denumirea pentru publicitate electorala 😀

  Comentariu de Alex — 26 Noiembrie, 2007 @ 17:33

 84. Stai asa sa inteleg. Partidul Comunist din RM a condamnat public din interiorul partidului Comunismul? Imi vine greu sa cred asta, dar daca spui tu…

  Nu trebuie sa faci cofuzie intre ideologia unui partid si trecutul lor istoric. partidele se vor curata de comunisti odata cu moartea lor fizica.

  La noi nu numai PSD-ul e ticsit de fosti comunisti dar si celelalte partide. Mai toti deputatii ssenatorii nostri inclusiv Trraian basescuau fost comunisti inregimentati. ALTFEL nu se putea.

  Problema este ca nici un partid serios din tara nu mai adopta ideologia comunista. Nu doresc nici macar sa adopte ideologia socialista daramite cea comunista.

  Exceptand oameni(fosti comunisti) nici macar in PSD nu se mai marseaza pe aceasta ideologie perimata. PSD-ul a impins Romania catre economia de piata si bruma noastra de democratie(in contradictie cu interesele lui, dar au facut-o). Rezultatele se vad. Recunosc ca au intarziat cat au putut realizarea lor dar au facut-o cum s=-ar psune „Au mers cu spatele inainte”.

  Numai voi sunteti in masura sa judecati PCRM-ul. Mie imi repugna ideea unui partd cu ideologie, chiar si stiintific comunista cum se doreste a fi PCRM.

  Alex, nu-mi scrie de implicarea emotiilor chiar daca scrii sub nick-ul de Alexandru.

  Comentariu de George — 27 Noiembrie, 2007 @ 11:08

 85. I-auzi una.

  „Good point, good, good point“, i-a spus Cioroianu suveranului, imediat dupa ce i-a fost prezentat.

  http://www.hotnews.ro/Revista_presei/Subiectele_zilei/articol_2027206/Cioroianu_s_a_tras_de_bretele_cu_regele_Spaniei.htm

  Comentariu de George — 27 Noiembrie, 2007 @ 12:49

 86. Au condamnat acum cu o saptamana in urma,dar au spus ca-si pastreaza denumirea pentru publicitate electorala,dar multi au cerut sa fie condamnat si moldovenismul,asta pentru ei va fi mai greu.
  George,ca Alexandru n-am scri eu,poti sa-l intrebi si pe Xtall,caci are acces la site.

  Comentariu de Alex — 27 Noiembrie, 2007 @ 16:17

 87. Sorry

  Comentariu de George — 28 Noiembrie, 2007 @ 09:19

 88. Nu trebue sa-ti ceri scuze,a fost doar o eroare „tehnica” 😀

  Comentariu de Alex — 28 Noiembrie, 2007 @ 17:42

 89. Domnilor, din toata dezbaterea asta vreau sa spun doar atat:

  Legat de toate problemele (artificiale, dealtfel) care sunt intre R0 si MD: „poti sa ii iei cuiva drag ceva cu forta, insa cu forta nu poti sa ii dai”. Asta este legat de tot: unire, bani, cetatenie, ajutor economic, etc. In primul rand, conform tuturor regulilor internationale, daca vrei ceva de la o tara atunci ii ceri. Public. Fara alte cele: – Mah, noi asta vrem. Voi ce ziceti? Asa se face.

  Comentariu de Robintel — 14 Decembrie, 2007 @ 18:14

 90. Si, revin cu o chestie: daca ar fi sa ne unim, „daca” (unul f mare) atunci iese rau cu Transnistria. Din puntul meu de vedere: romanii din transnistria pot sa se mute in Romania sau in RM, si cei ce iubesc regimul acela n-au decat sa stea acolo, in afara tarii. Si asa deomcratia si UE sunt notiuni politice prea abstracte pentru ei. Mai bine s-ar uni Transnistria cu Ucraina. Da’ aia nu or sa se complice. Gagauzia poate sa aleaga ce vrea. Totusi, ar fi destul de complicat sa fii inconjurat de UE pe toate partile si sa nu fii membru. Ii complicat la trecerea frontierei, vize, chestii. Daca ne-am uni, Transnistria ar avea, in 10-15 anu o viata tare grea. Intra si Ucraina in UE si atunci sa-i vezi. Ca panarama lor de presedinte-general n-are voie in spatiul UE, adica daca intra in UE merge direct la bulau! Rusia ce sa mai faca la UE? Da, am vazut ca se plimba cu tancurile la N de Ucraina, bla bla bla. Tremura suncile pe noi de frica, ce sa zic. Sa le plimbe. Ni se falfaie. Drept ii ca nu il iubim noi pe Iuscenko care vad ca calca pe urmele lui Voronin, dar in caz de ceva nu cred ca RO ar sta degeaba. Oricat ar fi Ucraina de… totusi nu ii Rusia! Rusia nu mai are ce cauta in Balcani! La revedere, Rusia! Eu inca sunt perplex ca multi dintre voi ii iubesc inca pe rusi. Ii urasc! Eu as apasa butonul rosu daca Doamne-fereste s-ar pune problema de asa ceva! Stiu ca si ei ar face la fel pentru mine! :)):)):))

  Comentariu de Robintel — 14 Decembrie, 2007 @ 18:26

 91. 🙂 ar fi o schimbare

  Comentariu de Xtall — 14 Decembrie, 2007 @ 18:29

 92. Robintel,Voronin deja a dat la revedere Transnistriei,nici el nu mai crede ca ea va reveni la Moldova inapoi.Daca mai avea sperante,nu adoptau comunistii legea prin care sunt restrictionati cei cu dubla cetatenie.In Transnistria foarte multi detin cetatenia Rusiei si a Ucrainei,si precis ca le-a perit dorul de reintegrare cu RM.

  Comentariu de Alex — 14 Decembrie, 2007 @ 18:51

 93. Il presidente filo-russo chiede un aiuto armato a Mosca contro il pericolo romeno.
  – cere ajutor ARMAT Alex – gluma nu mai este gluma poate sinteti obisnuiti si credeti ca e o gluma.

  La tensione esistente tra Romania e Moldavia preoccupa non poco Nato ed Unione Europea
  Espulsi due diplomatici romeni, Chisinau richiama il proprio ambasciatore a Bucarest, relazioni diplomatiche al minimo

  Il presidente Voronin ha inoltre chiesto alle truppe russe ancora presenti, nonostante l’emancipazione da Mosca risalga al 1991, nel suo paese di tenersi pronte ad intervenire in caso di disordini interni, finalizzati ad un colpo di stato, foraggiati dai servizi segreti di Bucarest.

  Putin ha acconsentito alla richiesta. Mosca nuovamente garante della sovranità territoriale di Chisinau proprio mentre nella vicina Ucraina pare allontanarsi definitivamente la possibilità di una normalizzazione della vita democratica? Parrebbe proprio di sì, ora che lo Zar repubblicano che siede a Mosca ha riscoperto il gusto della politica di Superpotenza contrapposta agli Stati Uniti ed al suo braccio armato europeo, la Nato.

  Bucarest, paese aderente sia alla Nato che all’Unione Europea, in queste ore sta seriamente pensando alle contromisure da adottare, non dimenticandosi di concordarle insieme a Bruxelles giacché, considerata l’attuale situazione europea, anche un piccolo cerino non opportunamente spento potrebbe incendiare il vecchio continente.

  Articolul intreg aici
  http://www.voceditalia.it/articolo.asp?id=3761

  Comentariu de Xtall — 14 Decembrie, 2007 @ 21:31

 94. Eu zic ca e mai bine asa. Cat despre italieni, ma abtin. Acolo is alte cele la mijloc. Le vorbesc limba. Am familie acolo si tot. Si nu, nu-i iubesc.

  Comentariu de Robintel — 14 Decembrie, 2007 @ 22:10

 95. xtall,pe cat e de credibila sursa?E adevarat ce sa scrie ori e vreo scorneala?Eu sincer nu cred !

  Comentariu de Alex — 15 Decembrie, 2007 @ 00:35

 96. pai intra pe site sa vezi articolul
  Cu ajutor armat hm parca nu prea as crede nici eu, dar nu zic nici ba, ptr ca as pune mana in foc ca daca iese ceva scandal sau revolta cu iz de razmerita de la voi sa-l dati cumva jos, o sa iasa scandal mare, si mai mult ca sigur o va da ca Romania face ceva impotriva RM, nu voi, si CRED ca e posibil in baza asta sa ceara ajutor rusilor sa restabileasca „ordinea” 🙂 , se pupa mai ceva ca nevasta-sa cu ei 😛 asta de fapt e singura lui sansa sa iasa din rahat, sa dea in capul Romaniei ca am face noi si ca o fi ca nu o fi rusu nu stiu daca nu va „ajuta” Moldova daca i se va cere ajutorul oficial 🙂 tu ce crezi ?
  Eu nu prea as crede ca va sta in banca lui.
  S-au bagat ei n Kosovo dar la voi nici atat nu o sa fie probleme fiind si mai linga ei 🙂

  Comentariu de Xtall — 15 Decembrie, 2007 @ 00:58

 97. Dezgust. Am lasat un comentariu exact pe chestia asta pe primul articol din blog.

  Comentariu de Robintel — 15 Decembrie, 2007 @ 10:23


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: